Investering | Gode råd inden du køber ure, vin og kunst | Muusmann Forlag

Investering – gode råd inden du investerer i ure, vin, kunst og møbeldesign

Investering, gode råd inden du investerer i ure, vin, kunst, Muusmann Forlag

Har du nogensinde overvejet at investere i vine, kunst, ure eller møbeldesign? Måske er du interesseret i, hvordan den slags investering foregår? Investering i smukke ting kan bringe værdi i dit liv og hjem, mens du ejer dem, og samtidig repræsentere en potentiel økonomisk værdistigning ved et videresalg.

Uanset om du blot er nysgerrig, eller om du har råd til at investere, giver bogen Investering indblik i et fascinerende emne. Forfatteren Sarah Ophelia Møss, der er ekspert i kommunikation om finansiel inklusion, er kendt for at udbrede kendskabet til nye områder på en måde, som alle kan forstå. Her får du en smagsprøve på nogle af de råd, som bogen deler.

 


 

I Investering har Sarah Ophelia Møss samlet værdifuld viden fra de mest anerkendte eksperter og private investorer inden for 6 temaer: armbåndsure, klassisk dansk møbeldesign, diamanter, vin fra 1970 og frem, biler og dansk kunst fra 1800 og frem. Bogen præsenterer de mest berømte mærker, producenter og kunstnere. Du får et spændende indblik i hvad den gode investering og den gode handel er. Vil du gerne selv investere, giver bogen dig redskaber til, hvordan du kommer godt i gang.

Find Investering her

 


 

Gode råd inden du investerer i ure

Danskernes interesse i handel med ure er vokset eksplosivt siden 2015. Men i sidste ende skal man være indstillet på, at man, medmindre man køber de allermest populære ure (som i øvrigt kan ændre sig over tid), måske ikke kan sælge uret igen.

Det, der får ure til at stige i værdi, og som man med fordel kan kigge efter, er, hvorvidt der er en knaphed på den respektive model fra et mærke, og hvor stor efterspørgslen er.

Det sjældne ur er ikke nok i sig selv. Der skal også være en køber til det, før man har en god investering.

Investering i ure og vin, Muusmann Forlag

 

Gode råd inden du investerer i vin

Hvis du synes, at investering i vin lyder spændende? Så er det første skridt at beslutte, hvorvidt det at være vininvestor er noget, du vil bruge både fritid og ferier på fremover, eller du bare gerne vil have en eksponering mod et stabilt fysisk aktiv.

Ønsker man at bruge tiden, kommer man længst ved selv at besøge de vinproducerende områder i særligt Frankrig og til dels Italien. Også selvom det kan være svært at få lov at handle direkte hos producenterne, og selve købet måske nok foretages inden for det danske lands grænser. Hele læringen er noget, der skal tages ind sydpå.

Man kan også vælge helt simpelt at investere i vine gennem en fysisk dansk forhandler eller en online handelsplatform for investeringsvine i stil med, hvordan man handler aktier.

Man behøver ikke at være ekspert fra starten. Men invester kun i noget, du har en eller anden form for grundlæggende forståelse for.

 

Gode råd inden du investerer i kunst

Synes du, at investering i kunst lyder spændende? Så vid, at det er et stort felt, og det er let at begå fejl. Fejl, som kan undgås gennem tilegnelsen af viden. Mange aktører på feltet står klar til at hjælpe og svare på spørgsmål. Udnyt det endelig. Både gallerierne, kunstnerne selv samt auktionshusene har alle en egeninteresse i at samtale med dig. Museerne er ofte offentlige institutioner med eksperter ansat, der også står klar til at dele deres viden og erfaringer med dig.

Timing er altafgørende for den gode handel.

Husk at omkostningerne ved handel med kunst er utroligt høje.

 

Gode råd inden du investerer i dansk møbeldesign

Investering i møbler er ganske beskedent i Danmark, men relativt stort i udlandet. Det medfører, at stort set alle de dyreste danske møbler forlader landet. Det er desværre relativt få af de formuende danskere, som gerne betaler 1 million kroner for et dansk maleri, der også vil betale 1 million kroner for en helt fantastisk sjælden stol.

Det er stadig svært for mange at forstå, hvorfor man dog skulle vælge at betale mere for et gammelt og brugt møbel frem for at købe den nyeste version hos den producent, der producerer møblet i dag. Man tænker ikke nødvendigvis på, at det ene er en god investering. Hvorimod det andet blot er en udgift. Køb af nyproducerede møbler er og vil som udgangspunkt aldrig blive flere penge værd end den dag, man køber dem.

Det er vigtigt at sprede sine investeringer inden for møbler. Ikke bare over forskelllige møbler, men også over forskellige møbeldesignere. Det vil være at tage en unødvendig stor risiko at sætte hele det beløb, man vil bruge på investering i møbler, i et enkelt møbel. Så hellere flere billigere møbler.

Investering, møbeldesign, kunst, Muusmann Forlag

Gode råd inden der investeres i noget

Et lavpraktisk råd: Kig indad, inden der investeres i noget. Undersøg, hvem du er som investor inden for et specifikt tema.

  • Hvor mange penge vil jeg investere?
  • Hvor meget tid kan og vil jeg gerne bruge på dette i min hverdag?
  • Hvor længe har jeg som udgangspunkt tænkt mig at beholde min investering?
  • Hvor meget risiko er jeg komfortabel med at tage?
  • Og sidst, men ikke mindst: Er der nogle personlige præferencer, jeg har brug for at tage hensyn til? Er det fx passionen, der driver værket? Eller er fokus udelukkende på at tjene mest muligt i økonomisk forstand? Følg din passion. Følg din interesse. Og sæt dig virkelig grundigt ind i de ting, du gerne vil investere i.

Man bør som udgangspunkt kun investere en lille del af sin samlede portefølje eller opsparing på denne slags aktiver. Man skal have råd til det. Man skal ikke investere penge, der skal bruges i morgen eller i overmorgen eller til sønnens konfirmation. Det er penge, som du siger farvel til i et længere stykke tid, men til gengæld skulle du i mellemtiden gerne have en rigtig god oplevelse med det.

 


Investering KUNST VIN DIAMANTER MØBELDESIGN BILER URE Sarah Ophelia Møss Muusmann Forlag

Læs meget mere om investering i smukke ting i Investering, en visuel og æstetisk bog, som det hører sig til for en bog, der formidler viden om smukke genstande. Udover viden om investering i ure, vin, møbeldesign og kunst behandler bogen også temaerne investering i diamanter og biler. Sarah Ophelia Møss præsenterer omfattende faglig, spændende viden om hvert felt efter timers samtaler med anerkendte eksperter og private investorer.

Køb Investering her

 


 

Har du hørt om Grønne hjerter?

Grønne hjerter er en medlemsklub for alle, hvis hjerter banker for en grønnere og mere nærværende verden. Ønsker du også at øge fokus på de grønne valg, sundhed, bæredygtighed, naturen, ro og givende oplevelser, er Grønne hjerter-fællesskabet noget for dig.

Dit Grønne hjerter-medlemskab giver dig bl.a. fast 25% på alle Muusmann Forlags bøger og månedens bøger til 50%. Du får også rabat på en række produkter fra virksomheder, der arbejder for grønnere cirkulære processer.

Medlemsskabet koster 29,-/måned uden binding.

Læs mere om fællesskabet og fordelene her

Du får altid 25% på Muusmann Forlags bøger og mange andre fordele med et Grønne hjerter medlemskab. Tilmeld dig her

Updating…
  • Ingen varer i kurven.