Motorik øvelser - Motorik med Sigurd Snegl - Muusmann Forlag

Motorik med Sigurd Snegl

Hvornår har du sidst slået en kolbøtte?

Hver eneste dag bevæger vi vores kroppe uden at tænke over, hvordan den gør eller kan dette. Vi har gjort det, fra vi var børn, og vi tænker heller ikke dybere over, når vores børn begynder at kravle, gå eller hoppe.

Men lad os lige stoppe op et øjeblik og faktisk tænke over dette.

Billederne i bogen er illustreret af Anja Sølvhviid: @soelvhviid.art / www.soelvhviid.com/shop
Børn udvikler sig motorisk gennem leg og i samspil med andre børn.

Et barns motoriske udvikling starter i fosterstadiet, hvor det allerede øver sig i at trille, slå kolbøtter, ”gå”, føre hånd til mund samt sutte og synke. Alt dette har betydning i barnets motoriske hukommelse, når det bliver født og skal starte den motoriske udvikling.
Det første år er barnet optaget af at arbejde sig op i stående stilling, og herefter begynder det at kunne orientere sig udad mod sine omgivelser.

Des mere barnet har kontrol over sin egen krop, des lettere er det for barnet at indgå i leg og samspil med andre børn, da det er lettere at navigere i denne

Et barn med en god grundmotorik vil også ofte have et bedre selvværd, da de kan følge med de andre børn, de spejler sig i, og ikke føler sig begrænset i denne spejling.

Sigurd Snegl – Kan mere, end han tror indeholder 4 grundmotoriske øvelser, som er vigtige at træne – også for os voksne – og det er her, spørgsmålet: Hvornår har du sidst slået en kolbøtte? kommer ind.

De fleste børn vil let kunne slå en kolbøtte – men kan du?

Det er med motorikken præcis som med alt andet i kroppen; hvis vi ikke træner og vedligeholder den, mister vi evnen. Så ligesom mange af os går i motionscenter for at vedligeholde vores krop, bør vi også dagligt træne vores grundmotorik – fra vi er børn og resten af livet.

Og vi har gjort det super let – og sjovt – for forældre og pædagoger at gøre dette med billedbogen Sigurd Snegl – Kan mere, end han tror. De fire øvelser er flettet ind i historien og kan varieres alt efter barnets alder og udviklingstrin. Øvelserne kan gøres inde og ude, og vores erfaring er, at børnene elsker denne form for samvær med pædagoger og deres familie: Aktiv og nærværende.

Vi har meget bevidst valgt, at vores hovedpersoner, Sigurd og Danny, er snegle, da al grundmotorisk udvikling starter i maveliggende (liggende på maven med løftede skuldre og hoved, hvilende på arme). Denne stilling er udgangspunkt for al bevægelse, og derfor er den ekstra vigtig at træne dagligt (test evt. igen her dig selv; hvor længe kan du ligge sådan uden at føle ubehag?). Det er fx oplagt at få dit barn til at ligge på maven, når det ser Ipad, eller I kan gøre det sammen, når I læser en historie.

Udover de motoriske øvelser, indeholder bogen også et mere sanseligt og psykisk aspekt. Fx er Sigurd led og ked af sit sneglehus i starten af historien, men lærer gennem spejlinger i andre dyr styrkerne ved netop at have et sneglehus.

Dette kan du læse mere om lige her!

Hvis du er nysgerrig, kan du tjekke www.sigurdogvennerne.dk og følge os på Facebook og Instagram.

 


Grønne hjerter

En medlemsklub for alle, hvis hjerter banker for en grønnere og mere nærværende verden. Ønsker du også at øge fokus på de grønne valg, sundhed, bæredygtighed, naturen, ro og givende oplevelser, er Grønne hjerter-fællesskabet noget for dig.
Dit Grønne hjerter-medlemskab giver dig bl.a. fast 25% på alle Muusmann Forlags bøger og månedens bøger til 50%. Du får også rabat på en række produkter fra virksomheder, der arbejder for grønnere cirkulære processer.

Medlemsskabet koster 29,-/måned uden binding, og giver dig fx mulighed for at købe Sigurd Snegl kan mere end han tror til medlemspris 112,46 DKK (normalpris 149,95 DKK).

Læs mere om fællesskabet og fordelene her

Du får altid 25% på Muusmann Forlags bøger og mange andre fordele med et Grønne hjerter medlemskab. Tilmeld dig her

Updating…
  • Ingen varer i kurven.