Catrine Saramarie Marcussen: Akupressur og fædre

Blogindlæg-Akupressur-Muusmann Forlag

Gæsteindlæg om akupressur og fædre af Catrine Saramarie Marcussen, forfatter til Bedre graviditet og fødsel med akupressur.

Når det kommer til graviditet og fødsel er akupressur faktisk en fantastisk måde, hvorpå fædre kan gøre en kæmpe forskel. Catrine fortæller en lille historie fra sin praksis om en far, der søgte råd til, hvordan han kunne være til større hjælp under fødslen.

Med lidt viden om akupressur fik han føretrøjen på og deltog aktivt under fødslen af sin dejlige søn.

 


 

 

Punkter på hele kroppen

Akupunkturpunkter har vi over det hele.

Kroppen har over 400 akupunkturpunkter, placeret fra top til tå. Et punkt er små områder med forbindelse til et organ, hvor energien er særlig god til noget bestemt. Hvert punkt har forskellige egenskaber. Nogle punkter kan utrolig mange ting, andre kan få, eller kan støtte de øvrige eller have en overordnet funktion.

 

En vigtig rolle som far

Jeg har en akupunkturklinik til daglig, og på et tidspunkt havde jeg et par i klinikken, som jeg havde hjulpet med fertilitetsproblemer. Nu kom kvinden, højgravid med sin mand og meningen var at kvinden skulle have akupunktur for at fødseslmodne sin krop til den forestående fødsel.

 

Hendes mand var med, fordi han havde et barn fra et tidligere forhold, og ved det barns fødsel var det desværre blevet sådan en dum oplevelse af at være til overs. Han oplevede at det var hans kvinde og jordemoderen, der havde født barnet, og han havde været gidsel i situationen, en hund i et spil kegler eller en elefant i en porcelænsbutik.

 

Han havde ikke følt, han kunne bidrage med noget som helst, og som han sagde ”jeg følte mig frakoblet helt fra starten i min rolle som far”. Forholdet til moren gik i stykker, og han havde ikke ret meget at gøre med barnet. Men denne gang skulle det være fuldkommen anderledes. Han ville have en værktøjskasse, hvor han virkelig kunne bidrage og være til gavn og nytte i det kommende barns ankomst til verden. Han skulle have førertrøjen på og være aktivt deltagende.

 

Jeg lærte ham alle de tricks der findes til at anvende reboza, massage og akupunkturpunkter før, under og efter fødslen.

 

Tryk frem for nåle

I stedet for nåle kan man bruge tryk med en finger. Så enkelt og lige ved hånden (!), hvis man altså ved hvor man skal trykke.

 

Det blev så god en fødsel, og han gjorde flittigt brug af det, han havde lært, både før under og efter fødslen af deres lille dreng. Så selvfølgelig tænkte, jeg at denne viden og metode MÅ ud til andre i samme situation. Og han var helt enig.

 

Bogen, lettilgængelig

Det blev til den lille overskuelige bog Bedre graviditet og fødsel med akupressur – alle kan lære det. Fordi ingen højgravid orker at læse tunge bøger, der gør det sværere end det behøver. Bogen skal bruges fra graviditetsuge 37 og skal med i tasken når turen går mod fødegangen

 

Her kan du lære hvordan du gør den gravide krop klar til at føde bedre. Forskningen viser nemlig, at der er brug for langt færre indgreb og mindre medicin blot ved at stimulere punkter.

 

– Catrine Saramarie Marcussen

 

 


 

 

Psst! Vidste du at medlemmer af vores kundeklub Grønne hjerter får 25% på alle bøger? Det betyder, at medlemmer kan købe Bedre graviditet og fødsel med akupressur for kun 97,46,- (du sparer 32,49!)

 

Der er mange andre gode grunde til at melde sig ind i Grønne hjerter-medlemsklubben.

Medlemmer har adgang til en lang række spændende events med vores dygtige forfattere og andre grønne ildsjæle. Derudover får du rabatkoder til en række bæredygtige danske virksomheder, ligesom du får Muusmann Forlags bøger til 25% samt månedens bøger til 50%.

Medlemsskabet koster kun 29,-/måned uden binding, og med de mange lækre medlemstilbud, bliver pengene hurtigt tjent hjem.

Klik her for at melde dig ind!

 

Updating…
  • Ingen varer i kurven.