Du må selv kæmpe for et godt arbejdsliv - Muusmann Forlag

Du må selv kæmpe for et godt arbejdsliv

Gæsteindlæg af Marianne Bækbøl, forfatter til den kommende bog Gi’ dig selv en god chef. Læs med for at få råd til, hvordan du kan få et bedre arbejdsliv, hvis chefen tynger dig ned.

Marianne Bækbøl har mange års erfaring med rådgivning, og i sin praksis har hun mødt hundredvis af mennesker med frustrationer, søvnløshed og tankemylder over deres arbejdsliv. Som oftest er problemerne forbundet med relationen til den nærmeste leder. Derfor er det blevet hendes mission at hjælpe ansatte med at forbedre deres forhold til chefen og dermed få et mere tilfredsstillende arbejdsliv.

 


 

Du må selv kæmpe for et godt arbejdsliv

Det en af mine specialiteter som karriererådgiver at hjælpe medarbejdere med at få magten over deres arbejdsliv tilbage, når de ikke trives på jobbet. Derfor udgiver jeg bogen Gi’ dig selv en god chef på Muusmann Forlag lige om lidt.

Mange, jeg taler med i min forretning, fortæller, at deres frustrationer bunder i, at deres leder ikke hører efter, siger for ofte nej, prioriterer forkert eller uforståeligt, er fortravlet eller for uerfaren. De bruger tid og energi på at tænke på chefen på alle tider af døgnet. De snakker negativt om chefen ved middagsbordet og til vennemiddagen, de vågner ofte om natten uden at kunne falde i søvn igen for tanker, der kører i ring om chefen og jobbet. Indimellem ender det med en stress-sygemelding.

Da jeg kun sidder med den ene part, medarbejderen, sætter jeg i min rådgivning fokus på, hvad medarbejderen selv kan gøre her og nu for at få det bedre på jobbet. Eller hvad medarbejderen selv kan gøre for at få et mere tilfredsstillende arbejdsliv efter en stress-sygemelding. Og som regel giver den indfaldsvinkel pote.

Det er disse erfaringer, som er blevet til en guide til dig, der selv har lyst til at gøre en indsats for at udvikle en bedre relation til din nærmeste leder. Og til at få et bedre arbejdsliv, uden at skulle skifte job.

 

Det starter med dig

Mine pointer er, at du som medarbejder må erkende, at du ikke kan lave chefen om, lige meget hvor utilfreds du er med vedkommende. Du må acceptere, at det kun er dig, der kan lave om på dit arbejdsliv og derfor selv må tage initiativet til positive forandringer i dit forhold til chefen. Ligesom det også er en fordel, hvis du kan se chefen som et menneske lige som dig. Måske endda som et menneske, der i virkeligheden har brug for hjælp frem for kritik.

Jeg lover til gengæld, at hvis du kan tænke konstruktivt og ændre din egen måde at tale og handle på, vil din chefs reaktioner og adfærd også ændre sig. Til den gode side.

Jeg siger ikke, at du skal lave dig om som person. Slet ikke. Du er både et dejligt menneske og en god arbejdskraft. Men din adfærd skal laves om, hvis du vil ændre på chefen og have magten tilbage over dit arbejdsliv. Hvis du vil blive glad igen for at gå på arbejde.

Jeg siger heller ikke, at det er nemt, det her. Der findes ingen quick fixes til et godt arbejdsliv. Derfor har jeg gjort mig umage for at lave en overskuelig trin for trin-guide til at blive afgiftet for dine negative tanker og følelser, til at blive afklaret ift. hvad der er det vigtigste at få lavet om på og til at genfinde empatien for din chef. Bogen byder også på metoder til at finde kreative løsninger, der hjælper både dig og din chef og tips til, hvordan du følger op på jeres aftaler, så de bliver til virkelighed.

 

Tænk over, om du måske har en veninde, der trænger til at få denne bog i gave, næste gang I ses 😊

 


 

 

Vil du gerne læse mere, så kan du købe Gi’ dig selv en god chef for kun 149,96,- som Grønne Hjerter-medlem!

Medlemmer har adgang til en lang række spændende events med vores dygtige forfattere og andre grønne ildsjæle. Derudover får du rabatkoder til en række bæredygtige danske virksomheder, ligesom du får Muusmann Forlags bøger til 25% samt månedens bøger til 50%. Meld dig ind ved at klikke på banneret nedenfor!

 

Updating…
  • Ingen varer i kurven.