Gør en forskel til Affaldsindsamlingen

 

Bæredygtighed er vores store mærkesag hos Grønne hjerter, hvor vi har et ønske om at sætte fokus på den grønne dagsorden. Og hvilken bedre måde findes der end at oplyse om Danmarks Naturfredningsforenings kommende affaldsindsamling?

 

Der samles affald i hele landet fra 28. marts til 4. april. Find en indsamling i din by her eller arranger din egen indsamling lige her inden 8. marts.

 


 

Affaldsproblemet er ikke til at tage fejl af. Vi er det folkefærd i Europa, der producerer mest affald pr. indbygger. Og så køber vi mere og mere take-away – eksempelvis bruger vi hvert år 130 millioner engangskopper. Mange af dem ender som affald i vores natur. Vær med til at gøre en forskel for vores miljø, natur og klima.

 

Foto: Ditte Valente

I 15 år har Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling fået op mod 200.000 danskere ud at samle affald i naturen. Hovedformålet med Affaldsindsamlingen er at gøre opmærksom på et kæmpe problem: Danmark producerer alt for meget affald, og derfor ender flere hundrede tons affald hvert år i naturen.

Med Affaldsindsamlingen fjerner vi affaldet fra naturen, og vi har taget et vigtigt første skridt til et renere Danmark. Vi har sikret, at affaldet ikke ender i maverne på vore vilde dyr eller blæser ud i havet og ender med at bidrage til plastiksuppe og dødsfælder, eller at det forurener vores vandmiljø, f.eks. når affald nedbrydes til mikroplast.

Men vores mål er et Danmark helt fri for affald. Vi drømmer om at afholde en affaldsindsamling, hvor vi må lede forgæves efter affald i naturen og byerne, fordi produkterne i stedet indgår i et cirkulært kredsløb og dermed ikke bliver til affald i første omgang – til glæde for vores natur, miljø og klima.

Tag din familie eller venner med under armen og deltag i indsamlingen, så vi kan komme skraldet i naturen til livs. Det er meningsfyldt arbejde, som gavner os alle!

 

 

Bæredygtighed

Vælger du en god dag med affaldsindsamling er du allerede godt på vej til at have det etiske kompas, der skal til for at få verden på rette kurs. Vores civilisation har brug for øjeblikkelig omstilling. Det kræver samspil mellem bæredygtig dannelse, samfundsforandringer og et etisk kompas, så vi ikke kommer på katastrofekurs. Med et klart etisk kompas bliver det muligt at navigere i en verden fyldt med forførende muligheder og uoverskuelige problemer, så vi kan sætte ny retning og finde mod til at handle.

I Bæredygtighed sætter Lone Belling fokus på bæredygtighed som afgørende faktor og trend for vores liv og samfundsudvikling på vej ind i 2020’erne og opfordrer os til at overveje, hvad det er for en verden, vi vil give videre til vores børn og børnebørn. Bogen deler attraktive fremtidsbilleder, giver inspirerende eksempler fra leve­dygtige projekter og fortæller om mennesker, som følger deres etiske kompas.

 

Bæredygtig Badass

Selvom en dag med affaldsindsamling kan være både meningsfuld og hyggelig, er der også andre måde man kan komme forureningsproblemet til livs. Et godt sted at starte er sin egen skraldespand. I Bæredygtig Badass hjælper Gittemarie Johansen dig med at minimere dit forbrug og gøre dine vaner grønnere, uanset hvem du er. Med zero waste-principperne som springbræt viser den grønne blogger og foredragsholder dig vejen til et grønnere, simplere og lykkeligere liv.

Bogen kommer med zero waste-alternativer til konventionelle gøremål, indkøb og opskrifter, som alle vil skåne planeten, din sundhed og din økonomi. Her fremstilles affaldsfrie løsninger til adskillige produkter, som vi kender fra den almindelige hverdag, lige fra hygiejne- og skønheds- produkter til plastikfrie indkøb, genbrugstricks og hjemmelavede husholdningsprodukter. Bogen vil give dig tips til at holde skraldespanden tom og samvittigheden ren på en overskuelig og letforståelig måde.

 

 

 


 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Updating…
  • Ingen varer i kurven.