Affaldsindsamlingen, et skarpt etisk kompas og affaldsfrie løsninger

Gør en forskel – Affaldsindsamlingen, et skarpt etisk kompas og affaldsfrie løsninger

Gør en forskel – affaldsindsamlingen, et skarpt etisk kompas og affaldsfrie løsninger, Muusmann Forlag

Her får du 3 forslag til, hvordan du kan gøre en forskel, når det gælder affald. Affaldsproblemet er nemlig ikke til at tage fejl af. Vi er faktisk det folkefærd i Europa, der producerer mest affald pr. indbygger. Det kan vi hjælpe hinanden med at gøre bedre.

Her er 3 muligheder for at gøre en forskel, når det gælder affald:

1. Bidrag ved Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Der samles affald i hele landet hvert forår. Find en indsamling i din by her eller arranger din egen indsamling lige her

2. Skærp og følg dit etiske kompas – så du kan gå fra holdninger til handlinger

3. Indfør affaldsfrie løsninger i din dagligdag  – reducer dit affald med lavpraktiske zero waste løsninger

Kender du ikke allerede affaldsindsamlingen, dit etiske kompas og zero waste eller har du bare behov for lidt opfrisket viden til at motivere dig, kan du læse mere nedenfor.

 

Bæredygtighed er en mærkesag for Muusmann Forlag. Med fælleskabet Grønne hjerter ønsker vi desuden at bidrage med en ekstra platform for alle os, der gerne vil sætte mere fokus på den grønne dagsorden. For eksempel ved at sætte fokus på, hvordan vi hver især kan være med til at gøre en forskel i dagligdagen, der gavner miljøet, klimaet og naturen – og dermed os alle.


1. Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling

Ifølge Eurostat er Danmark det land i Europa, der producerer mest affald pr. indbygger. Én af kilderne til de øgede mængder affald er take-away-emballage. Vi danskere køber mere og mere take-away, og fx bruger vi hvert år 130 millioner engangskopper. Mange af dem ender som affald i vores natur. Vi kan alle være med til at gøre en forskel for vores miljø, natur og klima. Dels ved at indsamle affaldet. Og dels ved at overveje, hvordan vi hver især kan producere mindre mængder affald.

 

Gør en forskel ved affaldsindsamlingen, Muusmann Forlag

Foto: Ditte Valente

I 15 år har Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling fået op mod 200.000 danskere ud at samle affald i naturen. Hovedformålet med Affaldsindsamlingen er at gøre opmærksom på et kæmpe problem: Danmark producerer alt for meget affald, og derfor ender flere hundrede tons affald hvert år i naturen.

Med Affaldsindsamlingen fjerner vi affaldet fra naturen, og vi har taget et vigtigt første skridt til et renere Danmark. Vi har sikret, at affaldet fx ikke ender i maverne på vores vilde dyr. Eller at det blæser ud i havet og ender med at bidrage til plastiksuppe og dødsfælder. Eller at det forurener vores vandmiljø, f.eks. når affald nedbrydes til mikroplast.

Men målet er et Danmark helt fri for affald. Danmarks Naturfredningsforening drømmer om at afholde en affaldsindsamling, hvor vi danskere må lede forgæves efter affald i naturen og byerne, fordi produkterne i stedet indgår i et cirkulært kredsløb og dermed ikke bliver til affald i første omgang. Til glæde for vores natur, miljø og klima.

Tag din familie eller venner med under armen og deltag i indsamlingen, så vi kan komme skraldet i naturen til livs. Det er meningsfyldt arbejde, som gavner os alle!

Find en indsamling i din by her eller arranger din egen indsamling her


2. Skærp og følg dit etiske kompas

Bæredygtighed Fra moralsk pegefinger til etisk kompas Lone Belling Muusmann Forlag

Bæredygtighed

Vælger du en god dag med affaldsindsamling, er du allerede godt på vej til at have det etiske kompas, der skal til for at få verden på rette kurs. Vores civilisation har brug for øjeblikkelig omstilling. Det kræver samspil mellem bæredygtig dannelse, samfundsforandringer og et etisk kompas, så vi ikke kommer på katastrofekurs. Med et klart etisk kompas bliver det muligt at navigere i en verden fyldt med forførende muligheder og uoverskuelige problemer, så vi kan sætte ny retning og finde mod til at handle.

I Bæredygtighed sætter Lone Belling fokus på bæredygtighed som afgørende faktor og trend for vores liv og samfundsudvikling på vej ind i 2020’erne. Hun opfordrer os til at overveje, hvad det er for en verden, vi vil give videre til vores børn og børnebørn. Bogen deler attraktive fremtidsbilleder, giver inspirerende eksempler fra leve­dygtige projekter og fortæller om mennesker, som følger deres etiske kompas. Kort sagt hjælper Lone Belling dig med at gå fra holdninger til handlinger.

 

Køb Bæredygtighed her

 


3. Indfør affaldsfrie løsninger i din dagligdag

Bæredygtig badass En zero waste livsstilsguide Gittemarie Johansen Muusmann Forlag

Bæredygtig Badass

Selvom en dag med affaldsindsamling kan være både meningsfuld og hyggelig, er der også andre måde, man kan komme forureningsproblemet til livs. Et godt sted at starte er sin egen skraldespand.

I Bæredygtig Badass hjælper Gittemarie Johansen dig med at minimere dit forbrug og gøre dine vaner grønnere, uanset hvem du er. Med zero waste-principperne som springbræt viser den grønne blogger og foredragsholder dig vejen til et grønnere, simplere og lykkeligere liv.

Bogen kommer med lavpraktiske zero waste-alternativer til konventionelle gøremål, indkøb og opskrifter, som alle vil skåne planeten, din sundhed og din økonomi. Her fremstilles affaldsfrie løsninger til adskillige produkter, som vi kender fra den almindelige hverdag. Det gælder alt lige fra hygiejne- og skønheds- produkter til plastikfrie indkøb, genbrugstricks og hjemmelavede husholdningsprodukter. Bogen vil give dig tips til at holde skraldespanden tom og samvittigheden ren på en overskuelig og letforståelig måde.

 

Køb Bæredygtig Badass her


Har du hørt om Grønne hjerter?

Grønne hjerter er en medlemsklub for alle, hvis hjerter banker for en grønnere og mere nærværende verden. Ønsker du også at øge fokus på de grønne valg, sundhed, bæredygtighed, naturen, ro og givende oplevelser, er Grønne hjerter-fællesskabet noget for dig.

Dit Grønne hjerter-medlemskab giver dig bl.a. fast 25% på alle Muusmann Forlags bøger og månedens bøger til 50%. Du får også rabat på en række produkter fra virksomheder, der arbejder for grønnere cirkulære processer.

Medlemsskabet koster 29,-/måned uden binding, og giver dig fx mulighed for at købe Bæredygtighed og Bæredygtig Badass til medlemspris med 25% rabat.

Læs mere om fællesskabet og fordelene her

Bæredygtighed og Bæredygtig Badass, medlemspris, Muusmann Forlag

Du får altid 25% på Muusmann Forlags bøger og mange andre fordele med et Grønne hjerter medlemskab. Tilmeld dig her

Updating…
  • Ingen varer i kurven.