Punjabs svar på fish’n’chips! Saftige stykker fisk marineret med varme krydderier og dyppet i sprød kikærtedej. Bedst nydt rygende varm med et strejf af citron og stærk chutney.
Ingredienser (16-18 stk.)
1 kg hvid fisk uden ben, fx kulmule
1 spsk spidskommenfrø
1½ spsk korianderfrø
1 tsk ajwainfrø (caromfrø)
½ spsk salt
1 tsk rødt chilipulver
2 tsk gurkemeje
2 tsk chilifl ager
½ tsk gul frugtfarve
3 spsk kikærtemel
3 spsk tamarindpasta
1 spsk hvid eddike
3 små grønne chilier, finthakket
1 spsk hvidløg- og ingefærpasta*
1 æg
rapsolie til friturestegning
*Hvidløg og ingefærpasta:
En fast favorit i Mamas køleskab er hendes hvidløg- og ingefærpasta. Det er en alsidig base, der løfter gryderetter og marinader til et nyt niveau. Og så er det meget nemt at lave. Alt hvad du behøver, er lige dele hvidløg og ingefær samt rapsolie og salt til konservering.
For eksempel kan du lave en lille portion med 50 g hvidløg, 50 g ingefær, 3 spsk. rapsolie eller en anden neutral olie og 1 tsk. salt.
Start med at pille hvidløget, skrælle ingefæren og give begge dele en grundig vask. Smid det hele i blenderen og blend, indtil du har en glat og cremet pasta.
Hvis du, ligesom Mama, bruger masser af hvidløg og ingefær i din madlavning, kan du med fordel lave en større portion. Olien og saltet hjælper med at forlænge holdbarheden, så den kan holde sig frisk i køleskabet i 2-3 uger.
Fremgangsmåde
Skyl fisken, og lad den dræne i en si i 30 minutter, så alt vandet fjernes. Skær den derefter I ca. 4 x 4 cm store stykker.
Varm en lille pande op ved middel varme, og skru derefter ned til lav varme. Rist først spidskommenfrø og korianderfrø i 1 minut, tilsæt derefter caromfrø, og rist videre i 1 minut.
Knus det hele let i en morter.
I en stor skål blandes alle tørre ingredienser godt sammen. Tilsæt herefter tamarindpasta, hvid eddike, grøn chili, hvidløg- og ingefærpasta samt æg. Rør, indtil det bliver en jævn marinade.
Gnid marinaden godt på fisken på begge sider, og lad den hvile på køl i 30 minutter.
Varm olie op til friturestegning ved middel varme. Frituresteg fisken, indtil den er gyldenbrun på begge sider. Lad den dryppe af på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.
Opskrift: Fish Pakora, fra Mamas Daal
Punjabs svar på fish’n’chips! Saftige stykker fisk marineret med varme krydderier og dyppet i sprød kikærtedej. Bedst nydt rygende varm med et strejf af citron og stærk chutney.
Ingredienser (16-18 stk.)
*Hvidløg og ingefærpasta:
En fast favorit i Mamas køleskab er hendes hvidløg- og ingefærpasta. Det er en alsidig base, der løfter gryderetter og marinader til et nyt niveau. Og så er det meget nemt at lave. Alt hvad du behøver, er lige dele hvidløg og ingefær samt rapsolie og salt til konservering.
For eksempel kan du lave en lille portion med 50 g hvidløg, 50 g ingefær, 3 spsk. rapsolie eller en anden neutral olie og 1 tsk. salt.
Start med at pille hvidløget, skrælle ingefæren og give begge dele en grundig vask. Smid det hele i blenderen og blend, indtil du har en glat og cremet pasta.
Hvis du, ligesom Mama, bruger masser af hvidløg og ingefær i din madlavning, kan du med fordel lave en større portion. Olien og saltet hjælper med at forlænge holdbarheden, så den kan holde sig frisk i køleskabet i 2-3 uger.
Fremgangsmåde
Skyl fisken, og lad den dræne i en si i 30 minutter, så alt vandet fjernes. Skær den derefter I ca. 4 x 4 cm store stykker.
Varm en lille pande op ved middel varme, og skru derefter ned til lav varme. Rist først spidskommenfrø og korianderfrø i 1 minut, tilsæt derefter caromfrø, og rist videre i 1 minut.
Knus det hele let i en morter.
I en stor skål blandes alle tørre ingredienser godt sammen. Tilsæt herefter tamarindpasta, hvid eddike, grøn chili, hvidløg- og ingefærpasta samt æg. Rør, indtil det bliver en jævn marinade.
Gnid marinaden godt på fisken på begge sider, og lad den hvile på køl i 30 minutter.
Varm olie op til friturestegning ved middel varme. Frituresteg fisken, indtil den er gyldenbrun på begge sider. Lad den dryppe af på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.
Server straks, mens fisken er sprød og varm.
Find flere opskrifter lige her: Mamas Daal
Følg Mamas Daal på Instagram