Julemiddag – Flæskesteg på grillen og grillet rød spidskålssalat

“Jeg elsker dansk julemad, tilbehøret og selvfølgelig traditionerne. Jeg har tilladt mig at nyfortolke noget af det traditionelle tilbehør, så det kan komme en tur på grillen. Det giver mere dybde og nye smagsnuancer” – Linus Kanfall


Flæskesteg på grillen

6 pers. | 2,5-3 timer

Det kræver træning at grille en saftig flæskesteg med sprøde svær, og det kan være, du skal prøve nogle gange, før den sidder lige i skabet.

 

2-2,5 kg svinekam

1 håndfuld laurbærblade

2-3 spsk salt

 

• Tænd grillen på maks., og lad den stå med låget lukket i mindst 15 minutter, mens du forbereder det hele.

• Rids sværene på stegen med 0,5-1 cm mellemrum. Det er vigtigt,

at du kun skærer igennem fedtet og ikke ned i kødet.

• Gnid ca. 1 spsk. salt ind i ridserne på sværen.

• Grill stegen ved indirekte medium/høj varme i 60-90 minutter afhængigt af størrelsen.

Stegen skal have en kernetemperatur på ca. 65 °C.

• De første 15 minutter skal stegen grilles i et ildsikkert fad med sværene nedad. Kom kogende vand i fadet,

så det akkurat dækker sværene. Det gør, at sværene bliver kogt og lettere bliver sprøde bagefter.

• Efter de 15 minutter skal stegen vendes, så sværene er opad. Har din grill en indbygget hylde,

skal du lægge stegen på hylden og sætte fadet under. Hvis din grill ikke har en hylde, skal du lægge

en rist oven på fadet  og sætte flæskestegen herpå. Fyld vand i fadet, så fedtet fra stegen ikke brænder på.

• Gnid ca. 1 spsk. salt ind i ridserne igen. Sæt et par laurbærblade i ridserne.

• Tjek og vend stegen under grilningen for at få så sprøde svær som muligt.

 


Grillet rød spidskålssalat (tilbehør til flæskestegen)

1 rødt spidskål

rapsolie til pensling

1 dl æblecidereddike

2 dl appelsinjuice

1 spsk sukker

1 stjerneanis

2 laurbærblade

1 kanelstang

2 spsk olivenolie

salt og peber

 

• Kom eddike, juice, sukker og krydderier i en mellemstor gryde.

• Kog op, og lad det simre, indtil det er reduceret til en fjerdedel.

• Fjern krydderierne, og lad lagen køle af.

• Tilsæt olivenolie, rør rundt, og smag til med salt og peber.

• Skær kålen i kvarter. Behold lidt af roden på, så kålen bedre holder sig samlet, når den grilles.

• Pensl kålen med rapsolie, og krydr med salt og peber.

• Grill på medium/høj varme i 20-25 minutter. Vend undervejs for jævn tilberedning.

• Tjek med en kødnål, om kålen er færdig. Nålen skal gå igennem med lidt modstand.

• Lad kålen køle af et par minutter, og skær den i grove stykker.

• Vend kålen godt i vinaigretten.

 

 

Find flere opskrifter lige her: Grønt på grillen

Updating…
  • Ingen varer i kurven.