Opskrifter: Gnocchi med bacon & Krydret aubergine med tomater og yoghurt

Gnocchi med bacon

Gnocchi er en slags tyk paste lavet af kartofler. De har en mere fast konsistens, og det giver gode muligheder for spændende og lækre retter.
Her er en af mine hurtige retter med gnocchi.

4 personer

Tid i alt: 15 min

 

Ingredienser

150 g bacon i skiver

1 løg

125 g sukkerærter

500 g gnocchi

1 dl kogevand

2 dl fløde

4-5 spsk tomatpesto

citronsaft

salt

pepper

 

Fremgangsmåde

Kom vand og salt i en gryde, og kog vandet op.

Imens skæres bacon i mindre stykker og steges på en pande.

Mens baconet steger, så hakkes løg i små tern, og sukkerærter skæres i mindre stykker. Når baconet begynder at tage farve så steges løg med.

Kog alle gnocchi, når vandet er klar. Efter kun få minutter er de klar.

Gem 1 dl kogevand, og hæld resten af vandet fra. Alle gnocchi kommes på panden sammen med bacon og løg.

Tilføj fløde og pest. Hvis saucen ønskes tyndere, så kan der kommes lidt kogevand i – men det er valgfrit.

Når retten småsimrer, så smages den til med citronsaft, salt og peber, og så er den klar. Top eventuelt med lidt friskkværnet peber før servering. Velbekomme

 

TIPS: Skal retten piftes lidt mere op, så kan den vendes sammen med 1 bundt persille, 1 bundt purløg og lidt citronskal. Men regn da med at bruge lidt mere tid på retten, da urterne gerne må hakkes fint.

 

————————————————————————————————————————————————————————————–

 

Krydret aubergine med tomater og yoghurt

Første gang jeg lavede denne ret, var alle middagsgæsterne blæst bagover. De krydrede aubergineskiver smager himmelsk sammen med tomater, yoghurten og den stegte halloumi.
Sammen med brød har du et virkelig skønt, vegetarisk måltid – proppet med smag.

4 personer

Tid i alt: 45 minutter
Bagetid: 30 minutter

 

Aubergine:

4 auberginer

60 g smør

3 fed hvidløg

1 spsk koncentreret tomatpuré

1 tsk stødt spidskommen

½ tsk chilipulver

olie

salt

 

Yoghurtdressing:

4 dl græsk yoghurt, 10 %

1½ tsk stød spidskommen

1 tsk stødt koriander

½ dl vand

salt

 

Tomater:

500 g cherrytomater

citronsaft

salt

 

Andet:

50 g ristede pinjekerner

225 g halloumi

brød – fx fladbrød, pitabrød eller tortillas

olie

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 °C varmluft, og gør 2 bageplader klar med bagepapir

Skær hver aubergine i 5 skider, og fordel dem på bagepladserne. Kom lidt lie over alle skiverne og drys dem med salt. Bag skiverne i ovnen i 20 minutter.

Imens smeltes smør i en gryde sammen med 3 fed presset hvidløg, tomatpuré, spidskommen og chili. Når aubergineskiverne har fået de 20 minutter, fordeles smørmikset over dem og smøres godt ude på skiverne. – alt skal bruges. Bag skiverne i yderligere 10 minutter.

Imens auberginerne klarer sig selv i ovnen og køler lidt efterfølgende, så røres alt til yoghurtdressingen sammen, og den smages godt til med salt.

Skær tomaterne i halve, og gør med citronsaft og salt. Halloumi skæres i skiver og steges på en pande med olie, indtil de er gyldne.

Kom ⅔ af yoghurten i bunden af et stort fad, hvorefter halvdelen af aubergineskiverne og halvdelen af tomaterne fordeles. Top så med de sidste auberginer og tomater, den sidste yoghurt, halloumiskiver og pinjekerne. Server med lunt brød til. Velbekomme.

 

TIPS: Retten kan fint holde i 3-4 dage på køl – den er også rigtig god som madpakke, hvor elementerne kommes i en sandwich, pitabrød eller tortilla.

 

 

Find flere opskrifter lige her: Hyggemad – Aftensmad på 15-30-45 minutter

Updating…
  • Ingen varer i kurven.