Denne ret er intet mindre end fantastisk. Den er let og dog fyldig, smagsfyldt og dog ikke anmassende og ikke mindst er den et godt alternativ til kødretter. Jeg kan ikke huske, at jeg har serveret denne ret for nogen, der ikke var vilde med den – selv store stærke mænd, der normalt spiser kilovis af kød, er vilde med denne ret.
Ingredienser (4 pers.)
4 små faste zucchini
4 spsk GOD olivenolie
1 lille fint hakket løg
1 spsk kapers
Salt
Til marinade
4 spsk GOD olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 fed finthakket hvidløg
Salt og peber
Fremgangsmåde
Marinaden:
Rør olivenolie, eddike og hvidløg godt sammen, og lad det trække, mens du laver zucchinierne.
Zucchinierne:
Skær zucchinierne i 2 mm skiver på langs med et mandolinjern eller din osteskærer. Læg dem i lag i en skål, drys lidt salt på mellem lagene, og lad dem trække i 30 minutter.
Skyl saltet grundigt af i flere omgange, og tryk skiverne tørre i et rent viskestykke. Kom olivenolien på en pande, og kog zucchiniskiverne lidt af gangen ved medium varme, til de bliver let bløde uden at tage farve. Det tager ca. et minut. Anret zucchiniskiverne på det fad, du vil servere retten på. Kom løg og kapers ovenpå. Har du flere zucchiniskiver, kapers og løg tilovers, så laver du bare et lag mere. Hæld dressingen over, lige før du serverer retten.
VILLA UNOS ZUCCHINI
Michael Holm skriver selv om opskriften:
Denne ret er intet mindre end fantastisk. Den er let og dog fyldig, smagsfyldt og dog ikke anmassende og ikke mindst er den et godt alternativ til kødretter. Jeg kan ikke huske, at jeg har serveret denne ret for nogen, der ikke var vilde med den – selv store stærke mænd, der normalt spiser kilovis af kød, er vilde med denne ret.
Ingredienser (4 pers.)
4 små faste zucchini
4 spsk GOD olivenolie
1 lille fint hakket løg
1 spsk kapers
Salt
Til marinade
4 spsk GOD olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 fed finthakket hvidløg
Salt og peber
Fremgangsmåde
Marinaden:
Rør olivenolie, eddike og hvidløg godt sammen, og lad det trække, mens du laver zucchinierne.
Zucchinierne:
Skær zucchinierne i 2 mm skiver på langs med et mandolinjern eller din osteskærer. Læg dem i lag i en skål, drys lidt salt på mellem lagene, og lad dem trække i 30 minutter.
Skyl saltet grundigt af i flere omgange, og tryk skiverne tørre i et rent viskestykke. Kom olivenolien på en pande, og kog zucchiniskiverne lidt af gangen ved medium varme, til de bliver let bløde uden at tage farve. Det tager ca. et minut. Anret zucchiniskiverne på det fad, du vil servere retten på. Kom løg og kapers ovenpå. Har du flere zucchiniskiver, kapers og løg tilovers, så laver du bare et lag mere. Hæld dressingen over, lige før du serverer retten.
Find flere opskrifter lige her: Min fantastiske kogebog