Esha Khamos tips til hår - Muusmann Forlag

Esha Khamos tips til hår

Hvis du sommertider overvejer, om dit hår får den pleje som det fortjener, kan du med fordel læse med nedenfor. Her kan du læse et uddrag fra Esha Khamos bog Hår, som er rig på både billeder, tips og påskønnelse af håret.

 


 

Esha Khamo er knivskarp når det kommer til hår. Udover at drive sin egen frisørsalon, har han flere års erfaring med hairstyling, han har sin egen produktserie og kan nu kalde sig selv forfatter. Du kan læse mere om ham, booke tid og købe produkter på hans hjemmeside.

Gennem sin frisøruddannelse gjorde han sig særligt bemærket, og modtog en sølvmedalje for sine kreative og faglige kompetencer.

I den smukke og billedrige bog Hår uddeler Esha flere tips om blandet andet hår, bryn og skæg. Vi har samlet 6 tips her – et uddrag fra bogen og Esha selv.

 

Hårplejerutine

En hårplejerutine behøver ikke bestå af mange trin eller være besværlig. Måske bliver du overrasket over, hvor simpelt det kan gøres. Til at opretholde den gode hårplejerutine anbefaler jeg:

  • En god shampoo som kan rengøre nænsomt og grundigt, mens den bevarer hårets og hovedbundens naturlige fugt.
  • En fugtgivende conditioner, som lukker og beskytter håret efter shampoo, og som efterlader håret blødt.
  • En hårkur, der kan styrke håret indefra og give det glans. Hvis du ikke har farvet hår, ville jeg bruge hårkur 2 gange om måneden. Hvis du farver dit hår, foreslår jeg, at du bruger hårkur én gang om ugen.
  • En god klipning og det at være kvalitetsbevidst om, hvilke produkter og hårfarver du bruger i håret.

Hårkur

Jeg anbefaler, at du bruger hårkur 1-3 gange om måneden. Påfør hårkur i nyvasket håndklædetørt hår, og sid med den i den i med hårkur 10-15 minutter (eller følg hvad der står på produktet).

Hårkur gør at spidserne ikke spalter så hurtigt. Du vil kunne se og mærke forskel på håret, det lover jeg. En hårkur gør underværker!

Hvor ofte skal jeg klippes?

Med en god klipning tilføres dit look ekstra elegance, og håret vokser pænt og harmonisk ud. Du hæver standarden med nyklippet hår, som præsenterer dig, din stil og din hårpower.

  • Krøllet hår: hver 3.-4. måned for at løfte krøllerne
  • Kort hår: hver 8.-9. uge
  • Fint hår: hver 8.-9. uge
  • Langt hår: hver 3.-4. måned
  • Kraftigt/fyldigt hår: hver 3.-4. måned

 

 

Hvor tit skal jeg vaske hår?

Når du vasker hår, er det en god ide at vaske det to gange med shampoo. Den første vask fjerner snavs, olie og stylingprodukter, mens den anden vask fjerner resterende urenheder og snavs, som kan blokere porerne og hæmme hårvæksten.

Det er vigtigt at massere shampooen forsigtigt ind i din hovedbund med fingerspidserne for at stimulere blodcirkulationen og fjerne snavs og døde hudceller.

Husk at skylle håret grundigt efter hver vask for at undgå shampoorester, som kan forårsage kløe og irritation i hovedbunden.

Når du vasker dit hår på denne måde, kan du reducere hyppigheden af hårvask, da det vil forblive renere og mere friskt i længere tid.

Elektrisk hår

Når det er koldt og tørt i luften, kan du opleve, at håret bliver sprødt og elektrisk.

Det er fordi, det mangler fugt. Brug fugtgivende shampoo og conditioner, der indeholder fugtgivende ingredienser. Det holder håret fugtigt og reducerer statisk elektricitet.

Du skal undgå at børste håret, når det er tørt. Det kan føre til friktion, hvor det bliver mere elektrisk – børst derfor håret, når det er vådt eller lidt fugtigt.

 

Lad dit hår falde naturligt til

Nyfarvet og nyklippet hår kan godt virke lidt ”nyt” eller ”stresset”, derfor anbefaler jeg, at man giver det en dag eller to, hvor det falder naturligt til, og derefter vurderer, hvordan frisuren og hårfarven passer til ansigtet.

 


De viste billeder er et udpluk fra bogen, taget af fotograf Thomas Cato. Du kan læse mange flere tips om hårtyper, styling, produkter, keratin, hovedbund, extensions, se billeder og meget mere i bogen.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.