Spiselige gaver til enhver anledning - Muusmann Forlag

Spiselige gaver til enhver anledning

Føler du dig ofte ide-forladt, når du skal medbringe en vært- eller værtindegave til weekendens strabadser? Du inviteres på dejlig mad, og synes det er passende at medbringe en lille gave. Men hvad skal det være… Læs med her for at få inspiration til hjemmelavede, personlige og spiselige gaver.

 


 

Står du ofte i en situation, hvor du mangler en knap-så-dyr og personlig vært- eller værtindegave? De fleste har stået og kløet sig i nakken over mangel på ideer til manden, der aldrig kan finde på noget at ønske sig. Eller kæmper med at finde den perfekte gave til parret med den nye lejlighed, når du kommer på besøg for første gang.

Tilmed kan økonomi og tid også spille en rolle. Ved at give en hjemmelavet gave viser du ikke bare, at den er personlig, men også at du har brugt tid på den. Det emmer jo af kærlighed og betænksomhed.

Kan du genkende et eller flere af de scenarier, så frygt ej! Spiselige gaver giver en lang række bud på hjemmelavede gaver, der kan spises, og vi har samlet et par tips og ideer fra bogen nedenfor. Forfatter Katharina Kjeldgaard deler en masse opskrifter på hendes hjemmeside Beetroot Bakery.

 

Spiselige gaver

Der er flere ting at tage højde for, når man giver en gave, men lad os starte med indholdet. Her finder du et par ideer til spiselige gaver.

Knækbrød med kerner og frø

Du kan med fordel samle alle de tørre ingredienser til kernerige knækbrød i et brugt syltetøjsglas. Med en dynomaskine kan du beskrive bagetid, hvilke øvrige ingredienser (de våde såsom vand og olie) skal tilføjes, eller klistre en helt simpel titel på.

Du kan finde mange flere opskrifter på ”blandinger på glas” i bogen.

 

Færdige gaver

Bogen byder ikke bare på gaver, som modtageren selv kan færdiggøre. Det er også færdiglavede gaver. Det kan f.eks. være et stort syltetøjsglas med færdiglavet mysli. Her kan du også tage højde for allergener og lignende. Du kan også fylde det med syltede rødløg eller saltede citroner.

Spiselige gaver giver også en lækker opskrift på hjemmelavet chiliolie, som du med fordel kan hælde på en fin lille glasflaske.

 

Krydderier

Har du lavet en skøn, krydret ret til din kæreste eller veninde, der faldt i god jord? Og ved du at vedkommende ikke altid nailer det med krydderier og smage? Så kan du samle et fint lille glas med en færdig krydderiblanding, hvor modtageren blot skal tilføje dele af blandingen til sin ret efter din anvisning. Her kan du give nogle nemme og nye smagsoplevelser til modtagerens eget køkken.

 

Flydende gaver

Det er ikke kun tørre varer du kan give, men også de flydende. Har du erfaret at aftenens vært bare eeeelsker pesto eller kryddersmør? Så er der få ting så hjertevarmende som et glas med en hjemmelavet af slagsen.

Derudover tilbyder bogen også opskrifter på en dejlig smagfuld lemoncurd, lemonade eller likør.

 

En betænksom gave til hende eller ham på farten

Hvis din veninde, søn, datter eller bedre halvdel har travlt med eksaminer eller arbejde kan en nem lille snack som regel hjælpe på både humør og koncentration. Det kan f.eks. være et glas med hjemmelavet hummus med et glas dip-venlige gulerødder ved siden af, eller et glas med nybagte ostekiks med rosmarin. Man skulle jo nødigt glemme at spise lækre snacks!

 

En personlig indpakning

Når du har lavet en skøn og hjemmelavet spiselig gave, skal den selvfølgelig opbevares på bedste vis. Hvis du gerne vil undgå at udlåne din madkasse, tallerken eller fad, kan du med fordel genbruge et gammelt glas.

Du kan fjerne etiketter ved at lægge glasset i kogende vand og opvaskemiddel natten over. Så glider etiketten nemt af.

Du skal også huske at sterilisere glasset. Der er flere fremgangsmåder, f.eks. at koge glas og låg i en gryde med vand under låg i 10 minutter.

PS. gem derfor altid dine brugte syltetøjsglas eller glasflasker af forskellige slags. Du ved aldrig, hvornår du kan få brug for det.

 

Gode ting til lageret

Du ved ikke nødvendigvis, hvornår du får brug for at kunne bikse en spiselig gave sammen, og derfor er det godt at have det øvrige tilbehør på lager. På listen findes bl.a.:

  • Syltetøjsglas og glasflasker
  • Bånd og snor
  • En dymomaskine
  • Stofrester til at beklæde låg
  • Tørrede blomster og kviste

I bogen kan du finde uddybede guides til, hvordan du pakker gaver ind med alternative materialer.

 

På Beetroot Bakery finder du en lang række vegetariske retter til alle dagens måltider. Læs mere her.

 


 

I Spiselige gaver finder du detaljerede og lækre opskrifter, men også ideer til både indpakning og tekst til modtageren af den spiselige gave. På den måde mindsker du risikoen for at glemme en del af den ellers så fine gave.

 

Updating…
  • Ingen varer i kurven.