Rolige sommerdage med te i det fri - Muusmann Forlag

Rolige sommerdage med te i det fri

Gæsteindlæg med Marcus Udsen Grandjean, forfatter til Et liv med te

Sommeren betyder flere stunder i det fri, og hvad er bedre end at kunne akkompagnere den rolige natur med en kop indbydende te? Te-eksperten Marcus, giver her tips til, hvordan du kan nyde sommeren med fortryllende teoplevelser.

 


 

Når vejret bliver varmere er det i særdeleshed hvid og grøn te der står på menuen. De florale flygtige aromaer er forfriskende på varme sommerdage, og de kan nemt brygges koldt så de læsker et sløvt sind.

 

Koldtbrygget te:

Få fat i en grøn eller hvid te af god kvalitet, gerne uden tilsatte aromastoffer.

Dosér en større mængde te end du føler er fornuftigt og hæld koldt vand over. Lad stå i køleskabet natten over eller nogle timer.

Du kan også lave en mindre portion ad gangen hurtigere, ved at tilsætte mere te, isterninger og vand. Lad stå i 10-15 min inden du dekanterer teen.

 

Varm te:

Til en simpel og rolig te-ceremoni kan varmt vand nemt transporteres i en termokande (en der er beregnet til vand kun, og ikke kaffe). Medbring en skål (chawan) og lidt løsbladet te (gerne storbladet te).

Du kan også medbringe en lille tekande eller gaiwan og brygge din ønskede te heri.

Husk blot at dit vand vil have et varmetab så snart det transporteres i en termokande, så det er ofte særligt velegnet til hvid og grøn te, der laver fornemme bryg ved lavere temperaturer.

 

– Marcus Udsen Grandjean

 

 


 

 

Vil du læse mere, så kan du få Et liv med te til kun 149,96,- som Grønne Hjerter medlem (du sparer 49,99)!

 

Der er mange andre gode grunde til at melde sig ind i Grønne hjerter-medlemsklubben.

Medlemmer har adgang til en lang række spændende events med vores dygtige forfattere og andre grønne ildsjæle. Derudover får du rabatkoder til en række bæredygtige danske virksomheder, ligesom du får Muusmann Forlags bøger til 25% samt månedens bøger til 50%.

Medlemsskabet koster kun 29,-/måned uden binding, og med de mange lækre medlemstilbud, bliver pengene hurtigt tjent hjem.

Klik her for at melde dig ind!

 

Updating…
  • Ingen varer i kurven.