Udlev drømmene - Muusmann Forlag

Udlev drømmene

 

Gæsteindlæg med Jesper Grønkjær, forfatter til den nye bog Mød Verden med dine børn.

Har du nogensinde set en ulv? Det har Jesper Grønkjær, og for ham var det en kæmpe oplevelse! Jo da, at se ulven var et mindeværdigt øjeblik i sig selv. Men det, der virkelig gjorde oplevelsen så vigtig, var, at Jesper havde sat sig et mål og opnået det. En drøm var indfriet!

Læs med her for at lære, hvordan du kan begynde at forvandle dine ønsker til rigtige drømme.

 


 

Igennem et par uger har jeg researchet på de danske ulve, og haft et brændende ønske om at møde en af dem.

 

Flere nætter er jeg stået op klokken 04.00 og kørt mod det Syd-Vestjyske, for at vandre i plantager… Og den anden dag efter mange timers søgen, kom den pludselig gående relativt tæt forbi. Europas næstestørste rovdyr. En stor fin hanulv.

 

Jeg lagde et billede op på Facebook, og siden da har jeg oplevet noget pudsigt. Folk kommenterer på min oplevelse og udtaler, at det også er en drøm for dem. Når jeg så spørger, hvad de har gjort for det, så svare de tavst: »Intet«.

 

Efter mange timers søgen, støder Jesper på ulven i det fri.

 

Dermed er vi fremme ved min pointe. For den handler ikke om en ulv. Den handler om, at mange mennesker går og bilder sig selv og deres omgivelser ind, at de har en given drøm. De gør bare ikke meget for at handle derpå. Nogle har en drøm om at spare op til en motorcykel mens andre vil gå Caminoen. Det bliver bare ikke rigtig til noget, fordi drømmen ikke stikker dybere end en tanke.

 

Jeg skal ikke gøre mig bedre end andre. I flere år var jeg på den ene kur efter den anden, fordi jeg ville tabe fem kilo. Så var det en grøntsagkur, så var jeg på Nupo-pulver. Lige indtil en dag, hvor min ven sagde: »I lang tid har du talt om din drøm om at tabe dig. Men når det ikke sker, så indrøm for dig selv, at det slet ikke er en helhjertet drøm. Det er kun et ønske«.

 

Hans udtalelse gjorde ondt, men med et forstod jeg, at ønsket er noget, vi har i os, mens drømmen er noget vi skal handle på. I hvert fald hvis vi mener noget med det. Om det er en slankekur, et rygestop eller en togtur med den Transsibiriske Jernbane. Og først da smed jeg de overflødige kilo.

 

Jeg kunne have set en ulv i zoologisk have, men da jeg kørte hjem fra skoven kunne jeg mærke, at det som sådan ikke var ulven, der gjorde oplevelsen stor. Eller om den havde været i det fri eller i indhegning. Det var i stedet det faktum, at det betaler sig, at gøre noget for at rykke på sine drømme, fremfor bare at tale om det.

 

Men hvorfor skriver jeg om dette i en uge, hvor jeg netop har udgivet en ny bog om noget helt andet? Fordi nok er bogen Mød verden med dine børn – 20 fortællinger fra Eventyrernes Klub pakket ind som en rejsebog, hvor vi beretter om vores ekspeditioner med ungerne. Mikkel Beha fortæller om sine verdensomsejlinger med familien, Rane Willerslev om vildmarksture med ungerne, astronaut Andreas Mogensen om 4500 km. roadtrip i USA med børn på bagsædet, gidsel fra Islamisk Stat om en bjergtur med sin knægt osv. Men det er først og fremmest en fortælling om at gribe drømmene og handle derpå.

 

Aften efter aften, når jeg holder foredrag og viser klip fra mine ekspeditioner til eksotiske steder ude i verden, så bliver jeg mødt af publikums ”bare det var mig….” Men det bliver det ikke. Det er for disse mennesker vigtigere med illusionen af en drøm, end at indfri den. Og imens synes jeg, at de skal læse den nye bog, om at søge livets eventyr.

 

– Jesper Grønkjær

 

 

 


 

Mød Verden med dine børn er en bog om passion, kvalitetstid, rollen som far og om at skabe store oplevelser med sine børn – alt sammen pakket ind i eksotiske rejseberetninger. Bogen giver dig 20 spændende fortællinger fra Eventyrernes Klub-medlemmer. Der er bl.a. fortællinger fra Nationalmuseets direktør Rane Willerslev, astronaut Andreas Mogensen samt skipper og tv-vært Mikkel Beha.

Bogen er fyldt med vilde anekdoter om både sjove og til tider farlige situationer med far og barn som fælles hovedpersoner. Der er sjove betragtninger, kærlige oplevelser samt refleksioner om livet, set med såvel den voksnes som barnets øjne. Med bogen i hånden kan du forvandle dine ønsker til drømme og udleve dem.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.