Blog

Vegansk mad hitter

Vegansk og vegetarisk mad er populært som aldrig før og i weekenden bragte Politiken en artikel om at mange danske supermarkeder nu afsætter flere meter hyldeplads til veganske varer. Det er en udvikling vi hos Muusmann synes er rigtig god og spændende! Vegansk mad er nemlig godt for både sundheden, miljøet og dyrevelfærden 🙂

Mange har desværre opfattelsen af at vegansk mad handler om kedelige, brune linseret­ter, dyre ingredienser og besværlige opskrifter, men glem alt om det, for det moderne veganske køkken lægger op til stor variation, krea­tivitet og helt nye smagsoplevelser, alt sammen skabt af ingredienser, som du nemt kan finde i et almindeligt supermarked – og nu endnu nemmere end før.

Hvis du selv har mod på at afprøve en vegansk ret, følger her opskriften på en lækker, knasende pistaciesalat. Velbekomme!

Knasende pistaciesalat

4 personer

75 g pistacienødder uden skal
2 store håndfulde rucola, snittet
2 æbler, medium tern
2 appelsiner, økologiske

Mors franske dressing
saft af 2 citroner
4 spsk æblecidereddike
2-3 tsk salt
lidt peber
1-2 spsk dijonsennep
4 tsk sukker
2 dl olivenolie
2 dl solsikkeolie
eventuelt lidt hvidløg, tørret
basilikum eller timian

Rist pistacienødderne på en tør pande, indtil de begynder at dufte. Stil dem til side. Bland rucola og æbletern. Riv skallen af én af appelsinerne over salaten. Skær skrællen af begge appelsiner og skær kødet ud i både. Vend appelsinbådene i salaten. Nyd salaten med dressing og de ristede pistacienødder over.

Dressing
Blend alle ingredienserne sammen, indtil dressingen har samlet sig og er blevet tyk. Smag eventuelt til med salt og peber – eller nogle af de andre krydderier, du har brugt. Hvis du bruger hvidløg, basilikum eller andre krydderier, så start med at tilføje 1 fed hvidløg eller 2 tsk af krydderiet – det skal bare blendes med fra start sammen med alle de andre ingredienser. Dressingen passer nærmest til alle slags salater. Den holder fint to uger i køleskabet, så bare lav hele portionen, så har du til en masse fremtidige salater.

Tip
Tilføj en halv melon for at gøre den mere frugtagtig om sommeren, og om vinteren kan man komme 100 gram finthakket grønkål i for at give salaten en rigtig vinterstemning.

▶︎ Opskriften er fra bogen ‘Vegansk for alle’. Læs mere om bogen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.