Skræl er ikke skrald

Bogen bringer en lang række inspirerende opskrifter på, hvordan vi kan udnytte vores såkaldte affald i køkkenet. Minimering af madspild er sund fornuft for både økonomien og miljøet, men også for vores helbred.

DKK199.95

Se uddrag
Varenummer (SKU): 978-87-93430-18-1 Varekategori:

Info

Titel

Skræl er ikke skrald

Undertitel

Brug hele råvaren og undgå madspild

Forfatter

Michael Folman Jensen

Fotograf

David Michael Jensen

Sider

192

Format

170 x 240 mm

Omslag

Softback

Udgivelse

Marts 2017

ISBN

978-87-93430-18-1

Om forfatter

Michael Folman Jensen

Michael Folman Jensen

Faglært kok i 1982. Derefter uddannet fra École Hotellière i Lausanne, Schweiz. Siden 2008 køkkenchef på Københavns Rådhus. Igennem 20 år har han været med til at åbne 5-stjernede hoteller i seks forskellige lande med op til 250 ansatte under sig, og han har modtaget flere priser for sit arbejde herhjemme. Er desuden kostvejleder, spinning- og crossfit-instruktør samt holder oplæg omkring økologi og madspild og fungerer som oplægsholder og censor på den nye foodkoordinator-uddannelse på Hotel- og Restaurantskolen.

Vi er allerede blevet bedre til at udnytte vores madrester, men der er noget, vi har overset i kampen mod madspild: Allerede inden vi begynder at lave mad, er store dele af primært frugt og grønt endt i skraldepanden i form af skræller, stokke, skrog m.m. Denne bog handler om, hvordan det, som vi fra starten opfatter som affald, nemt og enkelt kan forvandles til de lækreste retter.

Som det naturligste i verden smider vi kartoffelskræller, æbleskrog og appelsinskræller ud, for “det kan jo ikke bruges til noget”. Men der må vi tro om, for vores køkkenaffald indeholder mange muligheder for velsmagende retter fulde af næring. Kartoffelskrællerne kan forvandles til de lækreste chips, æbleskrogene bliver til chutney og citrusskrællerne til den fineste marmelade.

Bogen bringer en lang række inspirerende opskrifter på, hvordan vi kan udnytte vores såkaldte affald i køkkenet. Minimering af madspild er sund fornuft for både økonomien og miljøet, men også for vores helbred. For netop i skræller og grove blade findes de mange vitaminer og stoffer med antiinflammatorisk virkning, som er så gavnlige for os.

Bogen er for enhver, der ønsker renere mad og bedre udnyttelse af ressourcerne på den helt grundlæggende og enkle måde. De fleste vil blive overrasket over, hvor langt man kan komme med det, man ellers blot ville kassere.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.