Hvornår bliver det vores tur?

At være ufrivilligt barnløs kan være lige så psykisk opslidende som at have en livstruende sygdom. Denne bog er en hjælpende hånd til dig, som er kvinde i fertilitetsbehandling. Dens formål er at ruste dig og din partner til at navigere i følelser som sorg, stress, skyld og skam, så du/I kommer bedst muligt igennem et krævende behandlingsforløb.

DKK249.95

Ikke på lager

Se uddrag
Varenummer (SKU): 978-87-93430-17-4 Varekategori:

Info

Titel

Hvornår bliver det vores tur?

Undertitel

Hjælp til barnløse i fertilitetsbehandling

Forfatter

Tina Sandager

Sider

249

Format

170 x 240 mm

Omslag

Softback

Udgivelse

Marts 2017

ISBN

978-87-93430-17-4

Om forfatter

Tina Sandager

Tina Sandager

Har med sin mangeårige baggrund som fertilitetssygeplejerske og nu som privatpraktiserende psykoterapeut en helt unik viden og erfaring omkring de psykosociale konsekvenser af barnløshed og fertilitetsbehandling. Tina har hjulpet flere end 300 kvinder, mænd og par med at mestre de udfordringer, der følger i kølvandet på netop de livsomstændigheder. Derudover underviser Tina professionelle behandlere inden for fertilitetsområdet. For yderligere information: www.tinasandager.dk.

Når graviditeten udebliver, konfronteres mange kvinder og par med en række svære følelser og tanker.

Måske er man misundelig og jaloux på de venner, der har børn, og som oven i købet fik to streger på testen, så snart de smed præventionen? Måske er man vred over omgivelsernes ’gode råd’ om, at man bare skal stresse mindre over barnløsheden eller tage på en ferie? Eller måske går man rundt med et gabende sort hul indeni; en angst for, at man aldrig vil blive forælder?

At være ufrivilligt barnløs kan være lige så psykisk opslidende som at have en livstruende sygdom. Ofte følger der en eksistentiel krise med, og hver 6. kvinde i fertilitetsbehandling udvikler en depression.

Denne bog er en hjælpende hånd til dig, som er kvinde i fertilitetsbehandling. Den har til formål at ruste dig til at navigere i følelser som sorg, stress, skyld og skam, så du kan passe bedst muligt på dig selv igennem et krævende behandlingsforløb.

Et særskilt kapitel er skrevet specifikt om og til manden i fertilitetsbehandling, og bogen handler også om, hvordan man som par kan holde sammen i krisen og støtte hinanden.

Bogen består af teori, casehistorier, øvelser og faktabokse og er skrevet i et letforståeligt og indlevende sprog.

Den kan med fordel også læses af familie og venner til par, der er ufrivilligt barnløse, og af professionelle behandlere, der arbejder med denne gruppe mennesker.

Pressemeddelelse ang. forskningresultater vedr. psykologsik intervention ved barnløshed – Yoon Frederiksen

1 anmeldelse af Hvornår bliver det vores tur?

  1. Anne Dorte Bybjerg Præstmark / Fertilitetssygeplejerske

    Tina Sandager har skrevet en fantastisk bog henvendt til barnløse og de mennesker, som er i fertilitetsbehandling. Bogen går dybt ind i den sorg/krise, som man som fertilitetspatient kastes ud i – og beskriver med enkle og forståelige ord, hvilke følelser man ofte rammes af.
    Bogen er let læselig – og Tina Sandager taler til læseren ”i øjenhøjde” og med dyb respekt. Bogen legaliserer og italesætter de følelser, der af mange patienter føles som ”forbudte” og skamfulde. Jeg er sikker på, at patienter vil nikke genkendende til det meste – og vil kunne trække vejret lettere ved tanken om, at deres sorg og følelser er ”normale” og at andre har det ligesom dem selv.

    Bogen er opbygget i overskuelige kapitler – og har mange udtalelser fra klienter/patienter og fagpersoner, hvilket gør bogen let og overskuelig at læse. Der er desuden flere øvelser, som gør bogen til ”ens egen”. Som fertilitetssygeplejerske har jeg kunnet lære af hele bogen. Men kapitlet ”Sorg og barnløshed” gav mig dog en speciel oplevelse og indsigt i, hvordan vores patienters følelser jo bunder i sorg og ”hjemløs kærlighed”. Også kapitlet ”Kun for mænd” var rigtig god og oplysende. Mændene i fertilitetsbehandling bliver tit glemt lidt – og det er så godt, at der kommer mere fokus på hans følelser og hans rolle. Som fertilitetssygeplejerske kan jeg kun nikke genkendende til bogens indhold. Vi har jo desværre slet ikke tid nok i klinikken til at gå i dybden med den følelsesmæssige side af behandlingen – men jeg bruger dagligt Tina Sandagers ”guldkorn” fra hendes kurser og nu også fra bogen. Den vigtigste lære i bogen er jo, at det er SÅ normalt at være i krise og have sorgreaktioner, når det med længsel ventede barn lader vente på sig. Og at lade patienterne vide, at vi godt ved det – og at ingen følelser er forbudte, samt at hjælpe dem til at sætte ord på følelserne….gør en verden til forskel for vores patienter. Og gennem Tinas bog – har jeg absolut fået nogle rigtigt gode redskaber til at formidle dette overfor patienterne.

    Jeg tænker, at bogen henvender sig til os alle! Patienter, familie, venner og professionelle. Det er et overset emne, hvilket bogen forhåbentlig kan rette op på – og dermed hjælpe de mange mennesker, som netop har brug for forståelse og anerkendelse af deres svære situation.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.