Blog

Maveglad mad på grillen

Nu er sommeren vist endeligt over os og det betyder grill-vejr! Vi elsker simpelthen at grille, og grillmad er fantastisk, men mange vil også opleve at fordøjelsen kommer en smule på overarbejde. Vi kender nok alle følelsen af at sidde tilbage med tyngde i maven og oppustethed, når de gode sager er spist. Men sådan behøver det heldigvis slet ikke at være 🙂

Nogle af de ting der kan give problemer er gluten, mejeriprodukter og raffineret sukker. Mange traditionelle grillretter indeholder netop disse råvarer, så derfor kan det for mange virke besværligt eller kedeligt at finde på nye, sundere alternativer. Men hvis man gerne vil give det et forsøg, så kan man komme rigtig langt hvis man blot tager udgangspunkt i de bedste danske råvarer, og tilsætter masser af sæsonens lækre krydderurter, friske frugter og bær.

Hvis du mangler inspiration til grillretter, der både vil gøre dine smagsløg og din mave glad, så vil du nok finde bogen Maveglad Grill spændende. Foruden 40 lækre retter følger en forklaring på, hvorfor netop gluten, mejeriprodukter og raffineret sukker ofte er årsag til maveproblemer, og hvorfor vores fordøjelsessystem egentlig er så vigtigt.

Hvis du ikke kan vente med at tænde op i grillen, følger her en opskrift fra bogen. Velbekomme!

Grillet lammekrone med krydderurter og gulerodssalat

2 portioner

1 lammekrone (4 ben)
4 spsk friskhakket oregano
4 spsk friskhakket merian
2 spsk timian
4 spsk koldpresset rapsolie
havsalt og peber

Gulerodssalat
3-4 store gulerødder
3 spsk koldpresset olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
2 spsk friskhakket mynte

Skær lammekronen i fire koteletter. Bland krydderurter, olie, salt og peber til pensling. Grill koteletterne ved indirekte varme i 5-7 minutter i alt. Vend jævnligt, og pensl med krydderurteblandingen undervejs. Lad koteletterne trække uden varme i 5-7 minutter inden servering.

Skræl gulerødderne og skær eller skræl dem i meget tynde bånd. Rør olivenolie, citronsaft, spidskommen og mynte sammen til en dressing og vend gulerodsbåndene heri. Lad gerne salaten trække i 15-20 minutter inden servering.

Tip
Husk, at benet fylder lidt i en lammekrone, så køb rigeligt til den sultne.

▶︎ Opskriften er fra bogen ‘Maveglad grill – Uden gluten, laktose og raffineret sukker’. Læs mere om bogen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.