Blog

Inspiration til verdens bedste hotdogs

Hotdogs er en af de få spiser, der er elsket i alle aldre. Der findes nok heller ikke et måltid, der er mere genialt end en hotdog. Et måltid bestående af en pølse i et brød, toppet op med forskelligt tilbehør, som kan både skabes og spises hvorsomhelst – det er da smart!

Vi kender alle den den klassiske hotdog med det hele – men hvad siger du til en australsk Down Underdog med eksotisk guacamolesalsa, en tyrkisk lammedog med myntecreme eller en anderledes amerikansk gulerodsdog med løvstikkeremoulade?

Hotdogs spises over hele verden og hvis den klassiske hotdog skal piftes lidt op, så er der masser af inspiration at hente i andre lande. I dag går turen til New York, hvor pølsen og ketchuppen helst skal være røget og så toppes det hele med coleslaw og knasende pistacienødder. Velbekomme!

New York hotdog

4 stk.

4 svine-/oksekødspølser, gerne røget
4 hotdogbrød
salatblade
sød sennep
ketchup, gerne røget
coleslaw
hakkede pistacienødder

Skær brødet halvt igennem, kom et salatblad i og dernæst pølsen. Top op med sennep, ketchup og coleslaw. Drys hakkede pistacienødder på.

Coleslaw (5 dl)
300 g spidskål
2 gulerødder
1 æble

Marinade
2 spsk æblecidereddike
1 spsk rørsukker
1 tsk havsalt
½ tsk stødt rosa peber

Dressing
2 spsk 10 % græsk yoghurt
3 spsk mayonnaise, den originale
1 tsk dijonsennep
1 lime, saft
½ spsk akaciehonning
havsalt

Istandgør æblet og skær det i små tern. Riv gulerødderne og snit kålen fint. Rør marinaden sammen og vend den med grøntsagerne. Mariner i ca. 25 minutter. Hæld marinaden fra. Rør dressingen sammen og smag den til. Bland den grundigt med grøntsagerne.

▶︎ Opskriften er fra bogen ‘Verdens bedste hotdogs’. Læs mere om bogen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.