Blog

Hvad er Souping?

Det fleste kender trenden juicing, men kender du Souping? Souping er i forskel til energirøvende juicekurer, en rigtig god og sund vej til at smide de sidste genstridige kilo, øge energiniveauet, få en mave i balance og masser af fantastiske smagsoplevelser – helt uden sult.

Souping er en moderne suppekur, fyldt med mættende og farvestrålende supper, der med deres høje indhold af kostfibre giver dig alt, hvad din krop længes efter. Du kan bruge souping som en hurtig detoxkur over flere dage, eller du kan vælge blot at skifte enkelte måltider ud med en af de gode supper, eller måske tage en dag indimellem med souping – det hele vil gøre godt for kroppen.

Hvis du spiser eller ønsker at spise antiinflammatorisk, så er souping også en geniale genvej til alle de gode antiinflammatoriske råvarer på en nem og nærende måde.

Prøv fx denne lækre og sommerlige frokost-gazpacho med tomat og melon. Velbekomme!

Tomat-melon-gazpacho

2 portioner

2 store modne tomater, ca. 200 g
½ stor rød peberfrugt, ca. 100 g
½ agurk, ca. 100 g
1 lille rødløg, ca. 40 g
½ moden cantaloupmelon, ca. 200 g skrællet og udkernet vægt
1 stor håndfuld mynte
1 håndfuld cashewnødder, ca. 50 g
1 lille håndfuld valnødder, ca. 25 g
1 tsk æblecidereddike
1 dl afkølet grøntsagsfond, alternativt kraftig myntete
1 usprøjtet citron
himalayasalt og friskkværnet sort peber

Skyl alle grøntsagerne. Fjern stilken i tomaterne, og kernerne i peberfrugten. Skræl agurken. Skær alt i mindre stykker, og kom det i blenderen. Skræl løget, skær det i mindre stykker. Skræl og udkern melonen, skær den i mindre stykker og kom begge dele i blenderen. Skyl og slyng mynten.

Tørrist nødderne på en jævnt varm pande et par minutter, og kom dem sammen med eddike, fond, fintrevet citronskal og mynte i blenderen og blend, til du har en cremet suppe. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

Suppen smager allerbedst frisklavet, men den kan godt laves dagen før, du skal spise den. Opbevar den i køleskabet.

Variation
Alle slags nødder og nøddesmør passer til suppen, og du kan også bruge silketofu (150 g), dog smager suppen lidt kedeligt med tofu, idet smagen af valnødderne så mangler.

▶︎ Opskriften er fra bogen ‘Souping – det nye juicing’. Læs mere om bogen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.