Blog

Gør kål på fordommene

Kål er en fantastisk råvare og den kan indgå i alverdens køkkener. Fra en marokkansk inspireret salat med peberfrugter og mynte til en dansk sommersalat med makrel og radiser. Og så er kål interessant, fordi det i så mange år har haft et ry som usexet bondemad, der lugter fælt og giver oppustet mave. Intet kunne dog være mere forkert.

Det er de tidligere generationer, der havde fat i den lange ende, når de proppede sig med kål. For kål er ud over at være billig også en af de sundeste grøntsager, der findes. Det er næsten umuligt at finde noget dårligt at sige om kål – medmindre den bliver mishandlet og skamkogt.

Hvis du er lige så vild med kål, som vi er, så vil vi gerne introducere dig for danmarks seje kål-forkæmper Mette Mølbak. Hendes mission er at give os inspiration til at komme langt mere af den smagfulde og sunde kål på bordet. Hun har lavet hele 2 kogebøger om kål og du kan se mere til hende på Facebook her.

Hvis du er klar på, at få mere kål på bordet, kommer her en opskrift på en lækker og nem sommersalat med blomkål. Velbekomme!

Sommersalat med blomkål

4 personer

1 blomkålshoved
200 g små blandede, farvede tomater
2 spsk kapers
100 g semidried tomater, ca. 1 lille glas
1 lille potte basilikum
½ citron, økologisk, skallen heraf
havsalt og friskkværnet peber, evt. citronpeber

Dressing
½ dl citronsaft
½ dl olivenolie

Skyl og tør blomkålen og tag de yderste blade væk. Skær blomkålen i fine skiver. Kom den snittede kål i et dybt fad. Skyl tomaterne og halver dem. Vend dem sammen med blomkålen. Tilsæt kapers og semidried tomater, evt. skåret i mindre stykker.

Ryst olie og citronsaft sammen og fordel det over salaten. Kom blade af basilikum over og strimler af reven citron. Krydr med salt og peber.

Tip
Vil du have ekstra smæk på smagen, kan du hakke en god håndfuld blandede krydderurter og drysse over.

▶︎ Uddrag og opskrift fra bogen ‘Kålsalater & juice – 40 sprøde, sunde og mættende opskrifter med vidundergrøntsager kål’. Læs mere om bogen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.