Lektinfri

Bliv klogere på lektiner – planteproteinet vi ikke tænker over findes

DKK 249,95

Alle grøntsager er sunde, men enkelte grupper af grøntsager indeholder lektiner, som kan være svære for nogle mennesker at nedbryde. I disse tilfælde kan lektiner skabe inflammation, træthed m.m.  Lektinerne i maden har stor betydning for vores fordøjelse, for en naturlig stabilisering af vores vægt samt for vores almene sundhedstilstand. 

 

Hvad er lektiner?

Lektiner, som gluten også hører under, er et planteprotein, som i store mængder er i stand til at skabe inflammation – og i værste fald ubehagelige symptomer som fx ledsmerter, maveproblemer, kvalme, træthed, hudproblemer og tendens til at tage på, lige meget hvad man gør. Det er planternes eget ‘forsvar’ mod dyr og mennesker, og lektinerne er designet til at holde os fra at spise for meget af dem. 

Dog skal de ikke afholde dig fra at spise grønt, for grøn kost bidrager generelt til vores sundhed. Skær blot ned på de ting, som er generende og spis løs af resten. Du kan altså fortsat godt spise de fleste lektiner, hvis du tilbereder dem på en hensigtsmæssig måde.

 

Bogen Lektinfri indeholder:

En grundforståelse for problematikker forårsaget af lektiner.

Konkrete råd til at bruge kosten til at optimere energi og trivsel.

En oversigt/indkøbsliste over de råvarer og fødevarer, man kan spise uhæmmet løs af, og en oversigt over de ting, man med fordel kan holde igen med eller helt undgå, hvis man oplever gener.

Grundlæggende sunde værktøjer, man kan bruge allerede i dag.

Tips til, hvilke typer af kosttilskud der er vigtige at få på daglig basis.

Lækre 100 % gluten- og lektinfri opskrifter, der samtidig hjælper én med at spise meget mere grønt, vegetarisk og klimavenligt.

Bogen henvender sig primært til kvinder i alderen 20-70 år med interesse for sundhed, glutenfri kost samt grøn livsstil.

Info

Titel Lektinfri
Undertitel Bliv klogere på lektiner – planteproteinet vi ikke tænker over findes
Forfatter Marie Louise Theill
Sider 192
Format 170 x 240 mm
Omslag Hardback
Udgivelse December 2020
ISBN 978-87-93951-61-7

Om forfatter

Marie Louise Theill

Marie Louise Theill er uddannet cand.mag. i dansk, kunsthistorie og psykologi. Hun har arbejdet som underviser og i Arbejdstilsynet, inden hun i 2011 startede som selvstændig komplementær naturopat (IBM) og zoneterapeut i sin egen klinik, Vitalzone.dk. Hun er RAB-registreret behandler og giver naturopatisk/biopatisk rådgivning om kost, vitaminer, urter samt behandler med zoneterapi.
Hun samarbejder desuden med det glutenfri bageri H.U.G.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.