Drømmen om Caroline

At bygge et træskib og historien bag

299,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 224,96 kr. (-25%)

Tænk at bygge et perfekt træskib med sine egne hænder og med de teknikker, der hører den danske skibsbyggertradition til. Det var drømmen for søfartshistorikeren, sømanden og formidleren Asger Nørlund Christensen, da han i 1997 uden egentlig skibsbyggeruddannelse gik i gang med sit projekt. Ideen var at bygge et traditionelt træskib, der kunne danne rammen om masser af oplevelser sammen med familie og venner i harmoni med naturen.

Bogen handler om, hvordan Asgers drøm tager form. Han beslutter at genskabe sejlskibet Caroline, der var med til at starte den organiserede lystsejlads i Danmark i 1866. For at komme så tæt på originalen som muligt må han igennem mange timers arkivstudier for at afdække Carolines historie. Bogen giver indblik i ikke bare dette skibs historie, men hele udviklingen af den tidlige kapsejlads i Danmark. Skabelsen af den nye Caroline bliver en lang og uforudsigelig proces, og vi følger skibsbyggeriet igennem op- og nedture, nye ideer og masser af udfordringer.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Drømmen om Caroline
Undertitel At bygge et træskib og historien bag
Forfatter Asger Nørlund Christensen
Sider 260
Format 195 × 245 mm
Omslag Hardback
Udgivelse December 2023
ISBN 978-87-94441-26-1

Om forfatter

Asger Nørlund Christensen - Drømmen om Caroline - Muusmann Forlag

Asger Nørlund Christensen

Asger Nørlund Christensen stod til søs som 16-årig og var fra start fascineret af de sidste, store træsejlskibe, der ombygget til chartersejlads stadig findes herhjemme. Efter en karriere som professionel sejlskibssømand gik han i land og gennemførte en total restaurering af træskibet Anna fra 1904, inden han i 1997 startede projektet med skibet Caroline. Ved siden af dette blev han cand.mag. i kulturhistorie i 2014 og ph.d. i maritim historie i 2019.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.