Det persiske køkken

En overflod af skønne retter fulde af duft og smag

229,95 DKKMEDLEMSKABSPRIS 172,46 DKK (-25%)

Det siger anmelderne om bogen:

“Den er flot, informativ og appetitvækkende. Man får lyst til at bestige det iranske køkken og bestille en billet til Iran for selv at hente samtlige ingredienser.” Altomiran.dk, 2020.

Kan man blive forelsket af at læse en kogebog? Det er der vist ingen tvivl om, at jeg er blevet efter at have læst “Det persiske køkken” fra Muusmann Forlag. Glem alt om de 500 kogebøger og madblade, jeg har stående på hylderne herhjemme. Fremover skal jeg lave mad fra det persiske køkken.” Myfoodblog.dk, 2020.

Om bogen:

Silkevejen har uden tvivl påvirket det persiske køkken med de eksotiske varer, som var gemt i lasten på kamelryggene. Der var ris fra Kina, gurkemeje fra Indien – og yoghurt, feta, safran og meget andet fra fjerne lande både i øst og vest – alt sammen noget, der langsomt blev en helt naturlig del af de persiske madtraditioner. Man har i årtier forfinet sammensætningen i maden, der kombineret med urter og krydderier kan bruges til at hæve og sænke stofskiftet. Den kølige yoghurt til de varme retter hjælper på fordøjelsen sammen med kombinationen af sure og saltsyltede pickles.

Bogen kommer hele vejen rundt om det persiske køkken – lige fra en trin-for-trin-guide til, hvordan man lærer at tilberede de lækre basmatiris, til svar på hvordan man får kernerne ud af et granatæble, og hvorfor safran er så dyrt som guld.

Det er oppe i tiden at spise masser af krydderurter og vegetarmad – hvilket gør bogen højaktuel, da mange af retterne både kan serveres med eller uden kød. Lad duften af syrligt søde granat­æbler, kanel, friskhakket dild og tørrede limefrugter brede sig i dit hjem, når du inviterer andre indenfor – maden smager bedst, når man er flere om at dele den. Vores hjerter næres af øjenkontakt og god snak, mens sanserne forsyner sig lystigt i en mosaik af farver og smag.

Info

Titel Det persiske køkken
Undertitel En overflod af skønne retter fulde af duft og smag
Forfatter Inge Lynggaard Hansen
Sider 152
Format 195 x 250 mm
Omslag Hardback
Udgivelse Oktober 2019
ISBN 978-87-93679-81-8

Om forfatter

Inge Lynggaard Hansen

Inge arbejder som fotograf, grafiker og forfatter. Evnen til at formidle letforståelige opskrifter sammen med smukke billeder ses i begge hendes kogebøger. “Det persiske køkken” er inspireret af hendes mange rejser og oplevelser i Iran, mens “Mors kogebog” tager afsæt i hendes eget liv med personlige beretninger fra en barndom med kvindefrigørelse, en familie der udvandrede samt en mere eller mindre frivillig tidlig debut i det danske køkken.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.