Demens & madlavning - Muusmann Forlag

Demens & madlavning

Madlavning kan støtte identitet og trivsel hos mennesker med demens

189,95 kr.MEDLEMSKABSPRIS 142,46 kr. (-25%)

Når demens rammer en familie, sætter sygdommen en ny dagsorden for hverdagslivet. Hverdagslivets rytmer og rutiner ændrer sig markant. Det liv, der har dannet udgangspunkt for tryghed og identitet, bliver brudt op, og man skal hele tiden tilpasse sig nye vilkår for at få hverdagen til at hænge sammen. Det at forsætte med faste rutiner i hverdagen, som fx madlavning, standser ikke sygdommen, men det er med til at give indhold og skabe mening i dagligdagen, fastholde identitetsfølelsen og troen på egne evner.

Når mennesker får demens, begynder hukommelsen og evnen til at klare flere ting på samme tid at svigte. Derfor vil mange ting, der før var en selvfølge i hverdagen, blive vanskeligere. Madlavning og det at følge en opskrift kan således blive en udfordring. Nedsættelse af disse evner kan gøre det sværere at deltage aktivt i eget liv og samtidig øge risikoen for fejlernæring.

I denne bog er der fokus på madlavning med henblik på at fastholde dette som en central opgave i hverdagen. Målet er at understøtte madglæde og oplevelsen af livskvalitet og samtidig forebygge kostrelaterede udfordringer blandt mennesker med demens. De principper og den tankegang, der omtales i bogen, kan også bruges i mange andre situationer i hverdagen, som man ønsker at vende til positive succesoplevelser.

Bogen indeholder metoder, værktøjer og gode råd til at fastholde madlavning som en central hverdagsaktivitet for mennesker med demens både i eget køkken eller i institutionelt regi. Bogen er blevet til i et samarbejde med mennesker med demens og deres pårørende og hjælpere. I bogen er der cases med eksempler fra observationer, hvor teori bliver koblet på praksis.

Ikke på lager

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Info

Titel Demens & madlavning
Undertitel Madlavning kan støtte identitet og trivsel hos mennesker med demens
Forfatter Hanne Lindberg Nejsum, Mette K.F. Iversen, Trine Vase Bendtsen
Sider 104
Format 170 x 240 mm
Omslag Hardback
Udgivelse Maj 2018
ISBN 978-87-93575-87-5

Om forfatter

Hanne Lindberg Nejsum

Hanne er ergoterapeut, har en master i humanistisk sundhedsvidenskab og praksisudvikling og er lektor på ergoterapeutuddannelsen på VIA University College i Aarhus.

Mette K.F. Iversen

Mette har en kandidatuddannelse i human ernæring og er lektor på ernæring og sundhedsuddannelsen på VIA University College i Aarhus.

Trine Vase Bendtsen

Trine har en kandidatuddannelse i human ernæring og er lektor på ernæring og sundhedsuddannelsen på VIA University College i Aarhus.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.