Blog

Antiinflammatoriske råvarer | Rødbede

Rødbeden har på det seneste tiltrukket sig opmærksomhed for sin præstationsfremmende effekt, og det er da så absolut relevant at tænke den ind i din idrætskost, hvis du gerne vil kunne løbe lidt hurtigere. Den har dog meget mere at byde på end som så. Undersøgelser viser fx, at rødbeden indeholder stoffer, der kan sænke blodtrykket betragteligt. Samtidig besidder rodfrugten udpræget antiinflammatoriske egenskaber, og den er i den forbindelse et effektivt redskab til bekæmpelse af kronisk inflammation.

Den blodtrykssænkende effekt stammer fra nitrat, som du også finder i spinat, almindelig grøn salat, grønne bønner og mange andre grøntsager. Rødbeden henter dog sine kvaliteter fra mange andre stoffer, inklusive de mikroskopiske plantestoffer, som giver den sin karakteristiske farve. I deres funktion minder de meget om de blåviolette anthocyaniner fra blandt andet solbær og blåbær, som derfor kunne udgøre et reelt alternativ på den front.

Hvor meget skal jeg spise af det?
Spis så meget, du har lyst til. Og så lidt ekstra. I de fleste forsøg ligger indtaget helt oppe på 4-500 gram om dagen, og selvom det måske ikke er en mængde, som du gider fortære hver dag, så kan det måske anspore dig til at tænke rødbederne ind i ugens retter lidt oftere.

▶︎ Uddrag fra bogen ‘Antiinflammatorisk kost – Sluk branden, der hærger kroppen indefra’. Læs mere om bogen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>