Blog

Antiinflammatoriske råvarer | Mynte

Den friske smag afslører tydeligt, at mynten er rig på æteriske olier. Disse virker bakteriedræbende og kan i den forstand beskytte kroppen mod sygdom. Et klassisk eksempel, som mange kan nikke genkendende til, er myntens evne til at få has på et spirende halsonde, som immunforsvaret så slipper for at bakse med. Generelt har luftvejene det rigtig godt med mynte i maden, og det er da også årsagen til, at mentol, som udvindes af pebermynteolie, er populært som håndkøbsmedicin mod luftvejsgener. De æteriske olier virker ligeledes beroligende på maven og kan herigennem gavne fordøjelsen. Enkelte undersøgelser viser, at myntens æteriske olier ligefrem kan lindre en irritabel tarm. Ud over olierne finder du et hav af immunforsvarsstyrkende antioxidanter i mynten, som beskytter din krops celler mod iltskader, og ad den vej kan de forhindre inflammationstilstande i at få fodfæste.

Mange krydderurter rummer æteriske olier. Det gælder blandt andet purløg, dild og timian, der alle sammen er fine alternativer til mynten.

Hvor meget skal jeg spise af den?
Vær rundhåndet i din brug af mynte og andre friske krydderurter, og glæd dig samtidig over, at selv små doser virker sundhedsfremmende. Gør du det til en god vane at tilføre dine retter saft og kraft med en håndfuld friske krydderurter, er du på det helt rette spor. Mere skal der faktisk ikke til.

▶︎ Uddrag fra bogen ‘Antiinflammatorisk kost – Sluk branden, der hærger kroppen indefra’. Læs mere om bogen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.