Blog

Antiinflammatoriske råvarer | Ingefær

Allerede ved første bid smager man, at der er saft og kraft i roden. Ingefærens sundhedsfremmende potentiale er særdeles veldokumenteret i forsøg, hvor det er slået fast med syvtommersøm, at ingefær er en af de mest antiinflammatoriske madvarer, du kan tænke ind i din kost. Det har gigtpatienter for længst erkendt, og de spiser enten roden eller kosttilskud med ingefær. Det er dog ikke kun gigtlidelser, rodens aktive komponenter formår at bekæmpe, men alle former for inflammation. Magien udspringer af helt særegne plantestoffer, såkaldte gingeroler, som sætter gevaldigt skub i kroppens bekæmpelse af de betændelsestilstande, som hærger den. Ud over gingerolerne indeholder ingefær en masse æteriske olier, som gavner fordøjelsen og samtidig kan virke antiseptisk i kroppen og herigennem få has på potentielt skadelige bakterier.

Hvor meget skal jeg spise af den?
Selv et lille stykke ingefær er så rigt på kraftfulde stoffer, at du opnår en målbar effekt ved at indtage ingefær i små mængder. Du behøver derfor ikke proppe dig med en masse ingefær for at høste gevinsten, men kan nøjes med at tilsætte en centimeter af ingefæren til retten. Du kan også lave et ingefærshot ved enten at komme ingefær i din te eller i din smoothie.

▶︎ Uddrag fra bogen ‘Antiinflammatorisk kost – Sluk branden, der hærger kroppen indefra’. Læs mere om bogen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.