Blog

Gastro gæstemenu | uge 29

Sol eller ej, her på forlaget lader vi sommerstemningen sejrer! Derfor får du denne fredag en enkel gæstemenu, der emner af sommer og sol. Vi ligger ud med den populære drink Aperol spritz, men i en anderledes version hvor isterningerne er skiftet ud med mandarinsorbet. Til hovedret står den på meatza – en anderledes pizza hvor den traditonelle bund er skiftet ud med kød og grøntsager. Meatzaen kan toppes med din yndlingsfyld, eller du kan prøve nedenstående version med svampe og grillet grønt. Velbekomme!

Aperol spritz

1 drink

2 kugler mandarinsorbet
3 cl Aperol
danskvand

Kom et par kugler mandarinsorbet i et sjusglas og hæld Aperol over. Drinken kan fortyndes med danskvand efter temperament og kan i øvrigt nydes fra tidlig morgen. Drinken er pyntet med en smuk orange morgenfrue.

Mandarinsorbet
3 1/2 dl mandarinsaft
4 dl vand
200 g rørsukker
50 g druesukker (dextrose)
2 spsk æggehvide eller 1 tsk sorbetstabilisator

Kom vand, sukker og druesukker i en tykbundet gryde og giv opløsningen et hurtigt opkog. Tag gryden af varmen og lad siruppen afkøle i køleskab. Pres saften af de solmodne mandariner. Bland saft og sukkersirup og vend den let piskede æggehvide i. Hæld isen i ismaskinen og lad den køre, indtil mandarinsorbeten har en cremet konsistens. Kom isen en lufttæt beholder og lad den stå i fryseren et par timer, til isen er hærdet.

▶︎ Opskriften er fra bogen ‘Isdrinks – Eventyrlige mix med hjemmelavet is’. Læs mere om bogen her.

Mini-meatzas med svampe og grillet grønt

2 personer som hovedret, 6 som antipasti/forret

Meatzabund
300 g hakket okse-, kalve- eller lammekød
2 gulerødder, ca. 100 g skrællet vægt, alternativt pastinak eller persillerod
2 skalotteløg, ca. 75 g
2-3 fed hvidløg
1 stort æg
3 kviste rosmarin
¾ tsk himalayasalt
friskkværnet hvid peber, alternativ sort
evt. 1 nip peperoncino
ekstra jomfruolivenolie

Fyld/topping
1 lille squash, ca. 175 g
¼ aubergine, ca. 100 g
2-3 Karl Johan-svampe, ca. 150 g, alternativt portobello eller anden fast svamp
1 håndfuld små tomater, ca. 100 g
1 håndfuld rucola
himalayasalt
citronolie

Meatzabund
Skræl guleroden, og riv den groft. Finthak skalotteløg og hvidløg. Skyl og slyng rosmarinen, og finthak den. Bland kød med gulerod, skalotteløg, hvidløg, æg, rosmarin, salt, peber og peperoncino. Form farsen til 4-6 små meatzas, læg dem på bagepapir på en tallerken, og sæt dem på køl, mens du forbereder fyldet. De må gerne stå på køl en halv times tid. Smør dem med lidt olie, og grill dem 2-3 minutter på hver side, til de er lige netop gennemstegte. Hvis du ikke har to grillpander og kan grille fyldet på samme tid, så hold dem varme i stanniol i en ovn ved 100 °C, mens du griller fyldet.

Fyld
Skyl squash og aubergine, aftør svampene grundigt med et fugtigt stykke køkkenrulle. Skær squash og aubergine i tynde skiver på langs, svampene i tykke skiver. Vend skiverne i lidt olie, og grill dem på en varm grillpande på begge sider, til de er møre, men stadig al dente (med bid i). Skyl tomaterne og skær dem i halve. Skyl og slyng rucolaen. Anret meatzaerne med de grillede grøntsager, tomater og rucola, drys eventuelt med lidt salt og dryp med citronolie.

▶︎ Opskriften er fra bogen ‘Pizza & pasta – En grøn fusion mellem nordisk lethed og italiensk velsmag’. Læs mere om bogen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>