Blog

Gastro gæstemenu | uge 28

Agurk og gulerødder er blandt de grøntsager, som vi danskere oftest putter i kurven, når vi er ude at handle. Denne fredag får du ny inspiration til, hvad du kan bruge de to råvarer til. Menuen står på en frisk agurkesalat med kinaradise og dressing til forret og hovedretten er en anderledes gulerodstaco med cheddar og fyld. Velbekomme!

Salat af agurk og kinaradise med kokos og ingefær

2 portioner / 20 minutter

½ lille kinaradise, ca. 300 g
1 stor agurk, ca. 300 g
1 stor grøn eller rød chili
3 store forårsløg
1 lille håndfuld thaibasilikum
100 g kokosflager

Dressing
10-15 g ingefær, skrællet vægt
1 stor usprøjtet limefrugt
½ spsk brun risvinseddike, kan udelades
½ tsk koldslynget honning, alternativt ahornsirup

Skræl kinaradisen og høvl den i meget tynde skiver på langs, det gøres nemmest med et mandolinjern eller en tyndskræller. Skyl agurken og høvl ligeledes den i meget tynde skiver på langs. Skyl chilien og skær den i tynde skiver, fjern kernerne. Skyl forårsløg, fjern roden og den øverste del af de grønne blade og skær dem i tynde skiver, gerne på skrå. Aftør basilikummen med et fugtigt klæde og pil bladene fra stænglerne. Fordel
ingredienserne i en skål eller på tallerkener og drys med kokosflager.

Dressing
Riv ingefæren groft og limeskallen fint. Rul limefrugten på en bordblade, så den bliver lidt blødere, halvér den og pres derefter saften. Pisk en dressing af ingefær, limeskal- og saft, risvinseddike og honning. Fordel den hen over salaten og server.

▶︎ Opskrift fra bogen ‘Nødder – Naturens genvej til flad mave og antiinflammatorisk styrke’. Læs mere om bogen her.

Gulerodstacos med cheddar

2 personer / 30 minutter

4 dl fintrevne gulerødder, tætpakket
1½ dl revet cheddar (eller mozzarella)
2 æg
½ dl valgfri mel (fx fuldkornshvedemel)
salt og peber

Fyld
grøntsager og salat, fx majs, tomat, agurk og icebergsalat
kød (kan udelades), fx kyllingestykker eller hakket oksekød
salsa og cremefraiche

Tænd ovnen på 200 °C og beklæd to bageplader med bagepapir. Skræl gulerødder og riv dem fint med et rivejern eller i en foodprocessor. Kom de revne gulerødder i en skål og dæk til med koldt vand. Kom skålen i mikrobølgeovnen og varm igennem i 5 minutter. Alternativt kan gulerødderne koges på medium varme i 5 minutter. Hæld vandet fra og læg massen på et tykt lag køkkenrulle, som kan suge det overskydende vand. Pres massen med hænderne, så du får det sidste vand ud. Massen bør være så tør som muligt. Kom massen i en skål og rør den sammen med resten af ingredienserne. Del op i fire lige store klumper og fordel på bagepapiret. Pres hver klump ud med fingrene til en flad, sammentrykt pandekage. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne, og kanterne er sprøde. Bagetiden varierer fra ovn til ovn, så hold øje med dem.

Når de kommer ud af ovnen, kan de enten anvendes, flade som de er, eller du kan forme dem som rigtige tacos ved at lægge dem over en flaske eller noget andet rundt, lige når de kommer ud af ovnen. Server med fyld og salsa.

Tip
Du kan også tilføje en lækker bønnemos (mos fx hvide bønner med urtesalt og creme fraiche) for at gøre dine tacos ekstra mushy.

▶︎ Opskrift fra bogen ‘Gulerødder – Opskrifter med den sunde rod, der smager himmelsk’. Læs mere om bogen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>