Blog

Gastro gæstemenu | uge 28

Agurk og gulerødder er blandt de grøntsager, som vi danskere oftest putter i kurven, når vi er ude at handle. Denne fredag får du ny inspiration til, hvad du kan bruge de to råvarer til. Menuen står på en frisk agurkesalat med kinaradise og dressing til forret og hovedretten er en anderledes gulerodstaco med cheddar og fyld. Velbekomme! Salat af agurk og kinaradise med kokos og ingefær 2 portioner / 20 minutter ½ lille kinaradise, ca. 300 g 1 stor agurk, ca. 300 g 1 stor grøn eller rød chili 3 store forårsløg 1 lille håndfuld thaibasilikum 100 g kokosflager...

Læs videre →

Top 25 antiinflammatoriske råvarer

Som vi skrev om i dette indlæg, så hører bær, kål, ingefær og fede fisk, samt oliven, avocado og hvidløg til de mest kraftfulde antiinflammatoriske råvarer. Men hvis du har kastet dig ud i at spise antiinflammatorisk, så vil du højst sandsynligt gerne vide præcis hvilke råvarer der er de bedste, at spise. Derfor får du i dag listen over de 25 mest antiinflammatoriske råvarer. Top 25 Laks Sild Ørred Makrel Hellefisk Quinoa Byg Rug Valnød Ingefær Gurkemeje Avocado Hvidløg Rødløg Mynte Basilikum Rødbede Solbær Blåbær Brombær Grønkål Broccoli Rosenkål Tomat Hvidkål Vi vil de kommende måneder gå i dybden...

Læs videre →

Hvad er Souping?

Det fleste kender trenden juicing, men kender du Souping? Souping er i forskel til energirøvende juicekurer, en rigtig god og sund vej til at smide de sidste genstridige kilo, øge energiniveauet, få en mave i balance og masser af fantastiske smagsoplevelser – helt uden sult. Souping er en moderne suppekur, fyldt med mættende og farvestrålende supper, der med deres høje indhold af kostfibre giver dig alt, hvad din krop længes efter. Du kan bruge souping som en hurtig detoxkur over flere dage, eller du kan vælge blot at skifte enkelte måltider ud med en af de gode supper, eller måske...

Læs videre →

Gastro gæstemenu | uge 27

Sommer er lig med masser af friske og smagfulde bær. Derfor har vi denne fredag fundet to opskrifter, der begge indeholder bær. Hovedretten er lammekølle – som bestemt kun bliver bedre af en tur på grillen – med en frisk salat af rucola og brombær. Til dessert finder du en lækker sorbet med kirsebær og krydderurter. Det hele nydes allerbedst med en flaske naturvin (eller to) :) Velbekomme! Braiseret lam og salat med brombær 4 personer Braiseret lam 2 kg lammekølle, gerne af typen mutton, men yngre kan også gøre det – spørg din lokale slagter til råds 4 løg...

Læs videre →

Nemme og lækre kålchips

Nogle gange har man bare brug for en hurtig, nem og lækker snack. Her er kålchips geniale! Det tager kortere tid at lave end en tur i supermarked efter chips og så er de fyldt med gode vitaminer, mineraler og antioxidanter + de er antiinflammatorisk :) Grønkålschips 400 g grønkål, rød grønkål eller lignende kåltyper olivenolie havsalt Vask og tør grønkålen og rib den af stokkene, men uden bladene går i stykker. Bred bladene ud på en bageplade med bagepapir. Kom olivenolie over og drys med havsalt. Bag ved 150 grader ca. 15 minutter, til grønkålsbladene er sprøde og knasende....

Læs videre →

Inspiration til verdens bedste hotdogs

Hotdogs er en af de få spiser, der er elsket i alle aldre. Der findes nok heller ikke et måltid, der er mere genialt end en hotdog. Et måltid bestående af en pølse i et brød, toppet op med forskelligt tilbehør, som kan både skabes og spises hvorsomhelst – det er da smart! Vi kender alle den den klassiske hotdog med det hele – men hvad siger du til en australsk Down Underdog med eksotisk guacamolesalsa, en tyrkisk lammedog med myntecreme eller en anderledes amerikansk gulerodsdog med løvstikkeremoulade? Hotdogs spises over hele verden og hvis den klassiske hotdog skal piftes...

Læs videre →

Gastro gæstemenu | uge 26

Bornholm er et gastronomisk slaraffenland, fyldt med spændende producenter og lækre råvarer. Denne regnfulde fredag står i solskinsøens tegn og dagens hovedret består af pasta fra Svaneke, torsk, nye løg og asparges. I Svaneke finder man også Bornholms Ismejeri og deres opskrift på sorbet med friske, nye jordbær er dagens dessert. Velbekomme! Pasta fra Svaneke med torsk, nye løg og asparges 2 personer en halv pakke pasta fra Pastariget 6 asparges 6 forårsløg 200 g torskefilet 50 g smør saft fra en halv citron persille i små fine stilke salt og peber evt. parmesanost Asparges og forårsløg deles på langs...

Læs videre →

Tilbage til rødderne – på nye måder

Vi danskere kan rigtig godt lide gulerødder, og de fleste af os spiser dem på daglig basis på den ene eller anden måde. Når vi laver mad med guleroden, er den ofte revet i råkosten eller kødsovsen, i skiver i salaten eller suppen, i ovnen med andre rodfrugter eller tilberedt på andre traditionelle måder. Men guleroden kan bruges til meget mere og det vil pigerne bag bloggen Carrotstick gerne lave om på. De vil udfordre vores tanker og syn på den lille, fine rod, som jo både er smuk og sund. For guleroden kan bruges i alle typer mad –...

Læs videre →

Insekterne er her, der og alle vegne

Insekter som fødevare er et hot emne. men der er stadig lang vej endnu, før de ender på middagstallerken til hverdag – og dog alligevel. For en undersøgelse fra den amerikanske virksomhed Terro, viser at du indtager masser af insekter til daglig, uanset om du vælger at spise dem som trendy snacks eller ej. Insekterne sniger sig nemlig ind i vores allesammens dagligvarer og fx via kaffe lød konklusionen, at man på et år kan indtage helt op til 136.080 insekter eller insektrester. Læs mere om undersøgelsen i denne artikel fra magasinet Gastro. Hvis du synes insekter i madlavningen er...

Læs videre →

Gastro gæstemenu | uge 25

Denne uges gæstemenu byder på en forret og en hovedret + en hjemmelavet rabarberlikør, så vi kan få brugt alle de flotte rabarber, der vokser livligt frem i haverne. Forretten er en japansk ret med spinat og hovedretten er en skøn marokkansk gryderet med kylling og kartofler – perfekt til det regnfulde vejr vi har i sigte. Velbekomme og rigtig god Sankt Hans! Rabarberlikør 1 flaske Aalborg Jubilæum – alternativt snaps eller vodka tre stængler rabarber sukkerlage Tag en flaske Aalborg Jubilæum. Hæld den over i en literstørrelse patentflaske eller en anden lufttæt beholder. Tag tre stængler fuldmoden rabarber og...

Læs videre →