Blog

Antiinflammatoriske råvarer | Quinoa

Quinoa er en overset perle på det ernæringsmæssige område. Bag et ganske uanseligt ydre gemmer der sig et væld af kraftfulde stoffer, som alle er med til at styrke din krop. Først og fremmest er den enormt fiberrig, og det gavner både mætheden og i allerhøjeste grad også sundheden. Undersøgelser viser, at fiberrige madvarer gavner kolesteroltallet og mindsker risikoen for flere kræftsygdomme. Samtidig er de næring for tarmens bakterier, hvilket gør, at du får et stærkt fordøjelsessystem. Værdien af dette kan direkte aflæses i form af et styrket immunforsvar og en mindsket inflammationsrisiko. Indholdet af omega-3-fedtsyrer er med til at forstærke quinoaens antiinflammatoriske egenskaber. Du finder ganske mange omega-3-fedtsyrer i det lille frø, og de går hånd i hånd med mættende proteiner og en lang stribe af værdifulde vitaminer og mineraler.

Hvor meget skal jeg spise af den?
Fødevareteknisk er der tale om et frø, men anvendelsen læner sig tæt op ad den, som vi kender fra ris og bulgur. Og det er netop sådan du bør anvende din quinoa, som sundt fyld i salaten, under sovsen eller bagt ind i bollerne. Der er ingen faste rammer for, hvor
meget du skal spise, men groft sagt gælder devisen: jo mere, jo bedre. En passende portion i et hovedmåltid ligger på 25-75 gram, men det afhænger ganske meget af, hvad måltidet i øvrigt består af.

▶︎ Uddrag fra bogen ‘Antiinflammatorisk kost – Sluk branden, der hærger kroppen indefra’. Læs mere om bogen her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>