FODMAP Diet Icon

FODMAP Diet er udviklet som et nemt og hurtigt værktøj til at nedsætte eller undgå symptomer i forbindelse med irritabel tarm (IBS).

Introduktion

Informerende tekst er skrevet af 5 danske diætister med certificeret uddannelse i ”Low FODMAP diet” fra King’s College.

Indkøbsguide

Komplet liste over de fødevarer, som kan indgå eller bør udelukkes på ”Low FODMAP diet”.

Indkøbsliste

Indkøbsliste hvortil du kan tilføje de fødevarer du ønsker at indkøbe, samt tilføje egne produkter.

LOW FODMAP DIET - Bogen

Af: Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, Marianna Lundsteen Jacobsen & Cæcilie Gamsgaard Seidel

Køb bogen via bogpriser.dk

Læs et uddrag fra bogen her

Hvad er en irriteret tyktarm? Det er en meget hyppig, ikke-livstruende mavetarmsygdom lokaliseret til den sidste del af tarmen, tyktarmen. Har flere forskellige navne som irriteret eller nervøs tyktarm. Sygdommen er kendetegnet ved en række symptomer, som mavesmerter, rumlen samt ophobet luft i tarmen og vekslende afføringsvaner. Cirka halvdelen af alle danskere oplever mindst en periode i livet med symptomer på irritabel tarm. Sygdommen kan forekomme i alle aldre, men starter hos de fleste i det tidlige voksenliv. Den er tre gange hyppigere hos kvinder end hos mænd. Årsagen til sygdommen kendes ikke og derfor findes der heller ingen behandling, der kan helbrede sygdommen.

Bogen er fyldt med gode råd og vejledninger kombineret med en lang række herlige opskrifter og nemme kostplaner. Man får udførligt at vide hvorfor low FODMAP diæt lindrer symptomerne. Henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, der ønsker at få en mere normal hverdag og samtidigt spise sundt og godt. Pårørende, og fagfolk der vejleder patienter med diagnosen, kan også med fordel bruge bogen.

256 sider
Softback
ISBN 978-87-92746-27-6
Vejledende udsalgspris
inkl. moms kr. 299,95,-
Udkom 2. april 2013

LowFODMAPdiet Bogen